Cupa Mondială, Budapesta 2022 – sabie, seniori, individual

Opt sabreri tricolori s-au prezentat la startul concursului masculin individual contând pentru Cupa Gerevich-Kovacs-Karpati, competiție ce se desfășoară la Budapesta în aceste zile. Ieri și azi s-au disputat întrecerile concursului individual. Cei opt tricolori au fost Rareș Ailinca, Matei Cîdu, Codrin Cozmuleanu, George Dragomir, Sorin Eftimie, Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi și Alexandru Zmău. Ei au început competiția din faza grupelor, reușind cu toții să se califice pentru tablou.

Pe tabloul preliminar au intrat șapte dintre cei opt români, iar Iulian Tedosiu (șase victorii din șase meciuri în grupă) a mers direct pe tabloul principal.

Răzvan Ursachi a fost singurul român din preliminarii care s-a calificat pentru tabloul principal, el având două victorii pe tabloul preliminar (15-3 cu maghiarul Kornel Pech și 15-13 cu japonezul Kento Yoshida).

Sorin Eftimie l-a învins în primul tur al tabloului preliminar pe canadianul Andrew Wei (15-13), fiind însă eliminat în turul următor de către francezul Eliott Bibi, victorios cu 15-8 în fața românului. Și Matei Cîdu a trecut de primul tur – victorie cu 15-14 la maghiarul Krisztian Rabb, cedând în al doilea tur – 9-15 cu sud-coreeanul Hojin Chung.

George Dragomir a fost eliminat în primul tur, unde a pierdut confruntarea cu francezul Florian Schickele (13-15), în timp ce Rareș Ailinca a cedat, tot în primul tur, în meciul cu un alt japonez, Shido Tsumori (14-15). Alexandru Zmău s-a oprit tot în primul meci de tabloul preliminar (13-15 cu belgianul Mael Prosse), ca și Codrin Cozmuleanu (11-15 la francezul Jean-Philippe Patrice).

Pe tabloul principal, Răzvan Ursachi a început bine: victorie cu 15-11 la americanul Khalil Thompson. Și Iulian Teodosiu a debutat cu victorie, 15-14 cu italianul Michele Gallo, și ambii români se calificau pentru 16-imi. Aici Ursachi a reușit o nouă victorie, 15-11 în meciul cu iranianul Ali Pakdaman, în vreme ce Teodosiu a cedat cu 12-15 la italianul Luca Curatoli. În optimi, Răzvan Ursachi a pierdut meciul cu italianul Luigi Samele, 8-15, și s-a clasat pe locul 16 în ierarhia finală, Iulian Teodosiu terminând al 24-lea.

Foto: Bizzi Team/FIE