În capitala Ungariei s-a desfășurat un concurs individual de floretă, la care au participat fetele din lotul național, conduse de antrenorii Petre Ducu și Virgil Sălișcan. Cele nouă sportive tricolore au fost Emilia Corbu, Andreea Dincă, Ingrid Miti Bikfalvi, Mara Neagu Culea, Catinca Polschi, Anca Săveanu, Teodora Sîrbu, Teodora Șofran și Maria Teodorescu. Fetele au început concursul din faza grupelor, iar singura care nu a reușit să se califice mai departe a fost Ingrid Miti Bikfalvi – cu doar o victorie în grupa ei. Celelalte tricolore au intrat pe tabloul principal al competiției.

Emilia Corbu a avut cel mai bun parcurs dintre românce, ea încheind competiția pe locul al cincilea. Cu cinci victorii din tot atâtea meciuri disputate în grupă, Emilia s-a calificat direct în turul secund al tabloului principal, acolo unde a avut-o ca adversară pe localnica Szilvia Jeszenszky, de care a dispus cu 15-9. Au urmat optimile, cu o nouă victorie, 15-12 la Karolina Zsoldosi, din Ungaria. În sferturi, Emilia a avut de luptat cu o altă reprezentantă a țării gazdă, Eszter Wolf, în fața căreia a cedat greu, cu 13-15. La final, Emilia Corbu s-a clasat pe locul cinci.

Teodora Sîrbu a trecut de primul tur, unde a învins-o pe Bernadett Bajaky (Ungaria), cu 15-5, dar a fost eliminată în turul următor, când a cedat cu 9-15 la portugheza Marta Caride, terminând concursul de la Budapesta pe poziția a 2-a.

Anca Săveanu a avut același parcurs, calificându-se pentru turul secund în urma victoriei cu 13-10 obtinută în meciul cu Sara Kovacsi, din Ungaria, pentru ca în turul al doilea să fie eliminată de către cehoaica Andrea Bimova, care s-a impus la limită, cu 15-14. Și Andreea Dincă a trecut de turul întâi (15-10 cu maghiara Claudia Bartus), fiind învinsă în turul secund de o altă localnică, Eszter Wolf, cu 15-8. Tot în al doilea tur a fost întrecută și Teodora Șofran. Ea a învins-o în primul meci pe Ecaterina Gorobet, din Moldova, cu 15-5, iar în al doilea meci a pierdut cu 1-15 meciul disputat în compania italiencei Marta Cammilletti.

Mara Neagu Culea a părăsit concursul chiar din primul tur după înfrângerea suferită în partida cu maghiara Beatrice Kudlacek (11-15), același lucru întâmplându-se și în cazul Catincăi Polschi, învinsă de Lilla Zsofia Hanzi (Ungaria), cu 15-1. O altă reprezentantă a României, Maria Teodorescu a pierdut greu, în primul tur, duelul cu maghiara Petra Dora Polonyi, 13-15.

Teodora Șofran s-a clasat pe locul 24, Anca Săveanu pe 26, Andreea Dincă pe 29, Maria Teodorescu pe 38, Catinca Polschi pe 44, Mara Neagu Culea pe 48, iar Ingrid Miti Bikfalvi a fost pe 54.