Proba de spadă feminin individual de duminică, 20 iulie, nu a adus încă o medalie pentru delegația României prezentă la Campionatul Mondial de la Kazan. Ana Maria Brânză și Simona Gherman nu au reușit să ajungă în fazele superioare ale întrecerii, în timp de Simona Pop și Ana Maria Constantin s-au oprit la un pas de tabloul principal.
Cel mai bine clasată dintre cele patru românce a fost Ana Maria Brânză. Locul doi în clasamentul Cupei Mondiale, Brânză s-a clasat la Kazan pe poziția a noua după următoarele rezultate: 15-13 cu Kristina Kuusk (Estonia), pe tabloul de 64; 15-11 cu  Julianna Revesz (Ungaria), pe tabloul de 32; 12-15 cu Irina Embrich (Estonia), pe tabloul de 16.
Medaliată cu bronz la Campionatul European de la Strasbourg, Simona Gherman a ieșit din concurs pe tabloul de 32. După o victorie cu Magdalena Piekarska (Polonia), scor 15-10, în 64, Simona a cedat în 32 cu Britta Heidemann (Germania), scor 14-15, și a terminat concursul pe locul 27.
Eliminate în ultimul tur preliminar, Ana Maria Constantin și Simona Pop au încheiat pe locurile 68, respectiv 71.
Concursul a fost câștigat de Rossella Fiamingo (Italia), care a dispus în finală de Britta Heidemann (Germania), scor 15-11. Bronzul le-a revenit lui Erika Kirpu (Estonia) și Yana Shemyakina (Ucraina).