Coupe Bosphorus – Istanbul 2022 – sabie, feminin, seniori, individual

Patru sabrere tricolore s-au înscris la startul competiției de la Istanbul: Sabina Martiș, Andreea Lupu, Maria Matei și Ilinca Pantiș. Fetele au luat startul din faza grupelor și s-au calificat toate patru pentru tabloul preliminar.
Sabina Martiș a fost și singura tricoloră care a reușit să se califice și pentru tabloul principal după ce aobținut două victorii pe cel secundar: 15-14 cu Luisa Fernanda Herrera Lara (Uzbekistan) și 15-10 cu italianca Rebecca Gargano.

Andreea Lupu a părăsit concursul în al doilea tur preliminar, după 14-15 cu japoneza Kanae Kobayashi. Înfrângere a fost și pentru Ilinca Pantiș, dar în primul tur, după 10-15 în fața americancei Chloe Fox-Gitomer, în timp ce Maria Matei a reușit să treacă de primul tur (15-14 cu japoneza Seri Ozaki), pentru a pierde în al doilea, la Maia Chamberlain, din Statele Unite (5-15).

Pe tabloul principal, Sabina Martiș a pierdut în primul tur, în confruntarea cu Jisu Yoon, din Coreea de Sud, care s-a impus cu 15-11. La final, Sabina a încheiat pe locul 62 în clasament.