Campionatele Mondiale de Scrimă pentru Cadeți și Juniori – Cairo 2021 – spadă, individual, cadeți – masculin, feminin

Toate cele trei spadasine tricolore au depășit faza grupelor, iar pe tabloul principal de 64 au reușit performanța remarcabilă de a se califica toate trei în optimile de finală.

În primul tur, Emma Șont a trecut ușor de finlandeza Inka Pallasvesa (15-6), Theodora Ion a învins-o pe Monika Narbutaite (Lituania) cu 15-9, iar Renata Axinte s-a impus în fața austriecei Lena Chevaux (15-11).

În 16-imi confruntările au fost mai disputate. Emma a învins-o pe poloneza Cecylia Cieslik cu 15-13, Theodora a câștigat la o singură tușă partida cu turcoaica Damlanur Sonmus (15-14), în timp ce Renata a dispus cu 15-10 de Anastasija Pylinova (Lituania).

Optimile de finală au fost însă capăt de drum pentru cele trei românce. Theodora Ion a fost învinsă, greu, 13-15, de Elena Robles (Spania), terminând pe poziția a 13-a în clasamentul final. Emma Șont a pierdut cu 7-15 întâlnirea cu rusoaica Ekaterina Kolbeneva și s-a clasat la final pe locul 15, iar Renata Axinte a cedat la Ketki Kektar (Statele Unite), cu 7-15, încheind concursul pe locul 16.

La masculin, Andrei Papp (4 victorii), Florin Mirică și Horia Nistor (câte 3 victorii) s-au calificat din grupe intrând direct pe tabloul principal, de 64.

Aici, Andrei Papp a fost întrecut de rusul Maksim Petrov (12-15), iar Florin Mirică a pierdut cu 10-15 înfruntarea cu sud-coreeanul Minwook Kim. La final, Andrei s-a clasat pe locul 38, în timp ce Florin a fost al 43-lea în ierarhia generală.

Singurul spadasin român care a trecut de primul tur a fost Horia Nistor. El l-a învins pe egipteanul Abdelrahman Hassan cu 15-13 și a luptat în 16-imi împotriva rusului Venedikt Buzinov. Horia s-a impus și în acest meci, câștigându-l cu 15-11. Horia Nistor a pierdut însă în optimi, fiind învins de sud-coreeanul Dowan Kim, cu 9-15. Locul final în clasament al românului a fost poziția a 15-a.

Credit foto: FIE