Campionatul European de Scrimă pentru cadeți și juniori – Napoli 2023

Juniori, feminin, sabie, echipe

Echipa României (Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Denisa Șerban, Amalia Stan) a luptat pentru medalii la Napoli, în concursul feminin pe echipe la sabie junioare. Tricolorele au învins Spania în primul tur al tabloului, optimi de finală, cu scorul de 45-33, iar în sferturi fetele noastre au întrecut echipa Bulgariei cu 45-35.

Semifinalele au adus României un adversar puternic, echipa Ungariei, viitoarea campioană europeană, care s-a și impus cu 45-25, iar tricolorele au luptat pentru medalia de bronz, în finala mică.

A fost un meci cu Italia, controlat de adversare și pierdut cu 25-45, iar România s-a clasat pe locul al patrulea în ierarhia finală.

Juniori, feminin, floretă, echipe

Echipa noastră (Andreea Dincă, Paula Radu, Maria Teodorescu, Karina Vasile) a intrat în luptă începând cu turul al doilea al tabloului principal, optimile de finală. A fost o victorie cu 45-35 a fetelor noastre, care au făcut pasul în sferturile de finală. Aici, România a înfruntat Ungaria. Conduse după primele două relee, tricolorele au egalat și au trecut la conducere în următoarele două, însă au cedat în a doua parte a întâlnirii și Ungaria s-a impus cu 45-43.

Fetele noastre au intrat în turneul pentru locurile 5-8. Primul meci a fost pierdut, în fața Italiei, cu 18-45, dar româncele au învins Moldova cu 45-35, în meci de clasament, și au încheiat concursul pe locul al șaptelea.

Juniori, masculin, spadă, echipe

România (Cristian Corbu, Rareș Marghescu, Marton Mezinger, Florin Mirică) a disputat primul meci în 16-imi, împotriva Greciei, care s-a impus cu 45-39 și echipa noastră s-a clasat pe locul 17.