Din cele 15 echipe feminine care au luat startul în ultima zi a Naționalelor de sabie pentru speranțe de la Râșnov, doar patru au fost din afara Capitalei – CSȘ Unirea Iași, CSM Iași și cele două echipe ale clubului CSȘ Slobozia. În semifinale s-au calificat CSȘ Unirea Iași (45-30 cu CSA Steaua 2), CS Dinamo 1 (45-35 cu CSM Iași), CSA Steaua 1 (45-22 cu CS Dinamo 2) și CS Riposta 1 (45-33 cu CS Dinamo 3). În prima semifinală, ieșencele au avut de lucru cu dinamovistele, care au recuperat din diferența de pe tabelă și au trecut la conducerea partidei după releul 7. Dinamo a condus cu 40-35 și după penultimul releu, dar campioana de la individual, Amalia Stan, a câștigat cu 10-3 ultima întâlnire și CSȘ Unirea s-a calificat pentru ultimul act (45-43 scor final). Și cea de-a doua semifinală a fost disputată, Steaua fiind condusă de Riposta în primele cinci relee. Stelistele și-au revenit odată cu releul al șaselea, când au întors rezultatul și au condus cu 30-27, apoi au mărit ecartul releu cu releu până la final, când s-a consemnat o victorie cu 45-34. Finala a fost una spectaculoasă, cu multe puncte și dispute înverșunate. Ieșencele s-au instalat primele la conducere, apoi a fost rândul Stelei să revină și să conducă pe tabelă. Ca și în semifinală, însă, Amalia Stan a fost decisivă pentru echipa sa. În ultimul releu, când Steaua conducea cu 40-35, Amalia a învins-o pe Denisa Șerban cu 10-4 și CSȘ Unirea Iași și-a adjudecat victoria și medalia de aur la echipe, după 45-44 cu CSA Steaua 1.

În finala mică, CS Dinamo 1 a câștigat medalia de bronz în urma victoriei cu 45-37 pe care a obținut-o în fața echipei CS Riposta 1.

Clasamentul primelor opt echipe a fost următorul: 1. CSȘ Unirea Iași (Ioana Raisa Apostu, Maria Martinaș, Amalia Stan), 2. CSA Steaua București 1 (Maria Alexe, Andreea Cristina Gheorghe, Patricia Popa, Denisa Șerban), 3. CS Dinamo București 1 (Ana Botezatu, Ioana Crăciun, Alexandra Mitruș, Andreea Șerbănoiu), 4. CS Riposta București 1 (Rosemarie Benciu, Maria Cojocaru, Ana Dejescu, Alyssa Ștefănescu), 5. CSA Steaua București 2 (Catinca Dumitru, Adriana Maria  Geatara, Iulia Maria Păun), 6. CS Dinamo București 2 (Anastasia Fusea, Lorena Mărgineanu, Anastasia Mihalcea, Teodora Moldovan), 7. CSM Iași (Maria Andreea Căliman, Daria Carp, Teodora Neagu), 8. CS Dinamo București (Sofia Alexandra Benedek, Teodora Berger, Magda Elena Fanaca, Bianca Statie).