Federația Română de Scrimă, în parteneriat cu Ford România, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Fundația Salvați Copiii,  întreprinde la finalul acestei săptămâni o serie de acțiuni de ajutorare a copiilor nevoiași din orașele București, Craiova și Brașov.
Vineri, 30 mai, în prima zi a acțiunii, Loredana Dinu, Maria Boldor și Mălina Călugăreanu s-au aflat la Adăpostul de noapte și de zi pentru copiii străzii din sectorul 4. Aici, cele trei campioane ale scrimei românești au dăruit jucării la 30 de copii cărora soarta nu le-a surâs prea mult până în acest moment. Iar întâlnirea dintre reprezentantele Federației Române de Scrimă și copii a fost una de-a dreptul copleșitoare.

Maria Boldor: „Lui Andrei nu i-a venit să creadă că va avea propriile sale jucării!”

Cel mai emoționant moment de vineri s-a petrecut în clipa în care Maria Boldor i-a dăruit câteva jucării lui Andrei, un băiat de doar 9 ani. Cu vocea gâtuită de emoție, acesta a întrebat-o pe Maria dacă poate păstra cadourile. Iar când a primit răspuns pozitiv, Andrei a sărit efectiv în brațele sportivei. „A fost un moment incredibil. Lui Andrei nu i-a venit să creadă că va avea propriile sale jucării. E trist că sunt copii care nu se pot bucura de viață așa cum ar trebui. Sunt încântată că am participat la un astfel de eveniment și vreau să îi ajut și pe viitor pe copiii nevoiași”, a declarat Maria, medaliată cu argint la Europenele de cadeți (2013) și cu bronz la Europenele de juniori (2014), la floretă individual.

Loredana Dinu: „Mă bucur că am adus zâmbete pe fețele copiilor!”

La rândul ei, multipla campioană mondială la spadă, Loredana Dinu s-a declarat încântată că a putut participa la o astfel de acțiune: „Mă bucur că am adus niște zâmbete pe fețele copiilor care nu au o soartă prea fericită. De mult încerc să fac și eu o astfel de acțiune, dar până acum nu am avut timp. Mă întristează soarta lor și vreu să nu ne oprim aici”.

Acțiunea caritabilă continuă la Craiova și la Brașov!

Acțiunea întreprinsă de Federația Română de Scrimă, Ford România și Asociația Salvați Copiii continuă în acest week-end astfel:
* Sâmbătă, 31 mai – Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman, Maria Udrea și domnul Octavian Zidaru se vor afla la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, din Bulevardul Mihai Romanescu, Nr. 99, Craiova, unde vor dona jucării unor copii aflați în îngrijirea Fundației Salvați Copiii. Acțiunea va începe la ora 14:00. Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman, Maria Udrea se află în această perioadă în cantonament la Craiova, unde pregătesc participarea la Campionatul European de scrimă pentru seniori de la Strasbourg (7-14 iunie), în concursul de spadă.
* Duminică, 1 iunie – Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu, Iulian Teodosiu și antrenorii Mihai Covaliu și Florin Zalomir se vor afla la Școala Nicolae Orhidan, de pe strada Brazilor, Nr. 9, Brașov, unde vor dona jucării unor copii aflați în îngrijirea Fundației Salvați Copiii. Acțiunea va începe la ora 14:00. Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu se află în această perioadă în cantonament la Cheile Grădiștei, unde pregătesc participarea la Campionatul European de scrimă pentru seniori, în concursul de sabie.

DSCN0170  DSCN0172

DSCN0174  DSCN0177

DSCN0178  DSCN0179

DSCN0180  DSCN0181

DSCN0183  DSCN0185

DSCN0191  DSCN0190

DSCN0193  DSCN0199

DSCN0200  DSCN0201

DSCN0203  DSCN0205

DSCN0206  DSCN0217

DSCN0221  DSCN0213