Clubul Sportiv Riposta București (antrenori Sandu Constantin și Lucian Dina) organizează, în perioada 28-29 ianuarie 2017, la Sala Polivalentă din București, cu sprijijul Federației Române de Scrimă, ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, o etapă din Circuitul European de Cadeți, la sabie feminin și masculin individual.
Cupa Riposta la sabie U17 este unul dintre cele mai mari concursuri de sabie pentru cadeți din sud-estul Europei și este ultima oportunitate de verificare oficială înaintea Campionatelor Europene de cadeți și juniori de la Plovdiv (Bulgaria). La startul Cupei Riposta și-au anunțat prezența peste 200 de copii din 18 țări: Belgia, Bulgaria, Chile, Franța, Elveția, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Kuweit, Libia, Republica Moldova, Olanda, Slovenia, Turcia, Ucraina, SUA și România.
Țara noastră va fi reprezentată de către 14 cluburi de sabie, după cum urmează: CSA Steaua, CS Dinamo, ACS Duel, CS Sabia de Aur, CS Riposta, Mușchetarul Iași, Mușchetarul Brașov, CSM Iași, CSS Unirea Iași, ACS Corona Brașov, CSM Brașov, CSTA București, CSM Unirea Slobozia și CSS Slobozia.
Concursul are loc la cadeți (U17), la feminin și masculin, doar la individual.
Programul competiției:
SÂMBĂTĂ, 28 IANUARIE
Ora 9:00 – start probă sabie cadeți masculin;
Ora 17:00 – semifinalele și finala în proba de sabie cadeți masculin;
DUMINICĂ, 29 IANUARIE
Ora 9:00 – start probă sabie cadeți feminin;
Ora 17:00 – semifinalele și finala în proba de sabie cadeți feminin.
Locație: Sala Polivalentă București.
Invitat de onoare la festivitatea de premiere: Mihai Covaliu – președintele COSR.
Premii: sportivii clasați pe podium la fiecare categorie vor primi diplome, cupe, medalii și premii din partea organizatorilor.