Floretiștii români intră sâmbătă, 5 aprilie, pe planșe în grupele probei de cadeți din cadrul Campionatului Mondial de scrimă de la Plovdiv. Benjamin Bodo, Victor Gheorghe și Silviu Roșu vor încerca să obțină cât mai multe victorii pentru a se regăsi duminică, 6 aprilie, pe tabloul de 32. Programul celor trei români în grupe este următorul:
Benjamin Bodo (CS Satu Mare) va trage în grupa 1 alături de următorii: Temel Erhan Tellioglu (Turcia), Toshiya Saito (Japonia), Xiang Han Tristan Cheng (Malaezia), Sitsadipat Doungpatra (Thailanda), Maksym Haravskyi (Ucraina) și Mihail Dudchin (Moldova);
Victor Gheorghe (CSS Ploiești) a fost trimis în grupa 17 și se va duela cu următorii: Diego Marroquin (Mexic), Takahiro Shikine (Japonia), Andrea Funaro (Italia), Jerrold Kevin Chan (Singapore) și Ilja Demba (Lituania);
Silviu Roșu (CSA Steaua) va concura în grupa 18 și avea următorii adversari: Dmitriy Kossachyov (Kazakhstan), Gabriel Erik Varas (Argentina), Pierre Antoine Materne (Belgia), Maciej Ski Podralski (Polonia) și Ghazay Alharbi (Kuweit).
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sportivilor români la competiția de la Plovdiv.


UPDATE, ora 15:30 – Victor Gheorghe, Bodo Benjamin și Silviu Roșu au trecut cu bine de grupe, dar doi dintre ei au fost eliminați pe tabloul de 128. Silviu Roșu a pierdut cu 15-3 cu ucraineanul Maksym Haravhskyi, iar Bodo Benjamin a cedat în fața lui Tamas Meszaros, scor 13-15. Victor Gheorghe a ajuns pe tabloul de 64 după 13-12 cu Roger Garcia Alzorirz, din Spania. Pentru calificarea pe tabloul de 32, Victor va da peste Seilbaek Conrad Kongstad, din Danemarca, de la ora 16:30.


UPDATE, ora 17:20 – Victor Gheorghe a fost eliminat de pe tabloul de 64 după ce a pierdut clar, scor 15-6 cu Seilbaek Conrad Kongstad, din Danemarca. Astfel, România nu va avea niciun reprezentant mâine, 6 aprilie, pe tabloul de 32 de floretă cadeți la Mondialele de la Plovdiv.