Ediția a opta a Cupei ENGARDE UNEFS la spadă pentru juniori și seniori, feminin și masculin, individual și echipe mixte, a debutat vineri, 2 septembrie, la Sala de Scrimă Floreasca din București cu probele individuale la juniori.
În prima zi de concurs s-au prezentat la start 52 de sportivi de la mai multe cluburi de spadă din țară. După o zi palpitantă, presărată cu dueluri pe muchie de cuțit, învingători au fost Mihaela Leonte (CSS Quarto București) – la spadă feminin juniori individual, și Andrei Dogaru (LPS Craiova) – la spadă masculin juniori individual.
În întrecerea feminină, Mihaela Leonte a dispus în finală de colega sa de club, Bianca Moroianu, scor 15-12. Medaliile de bronz au fost cucerite de două sportive de la CSA Steaua: Cristina Constantinescu și Cristina Vladu.
În întrecerea masculină, Andrei Dogaru (LPS Craiova) a trecut în ultimul act de Alexandros Gkogkos (CSS3 Steaua), scor 12-9. Pe locul trei s-au clasat Mihai Bigea (LPS Craiova) și Adrian Dabija (CS UNEFS).
Clasamentele finale din cele două probe de vineri arată astfel:
SPADĂ FEMININ JUNIORI
juniori feminin
SPADĂ MASCULIN JUNIORI
juniori masculin
Concursul, care este organizat de către CS ENGARDE, CS UNEFS și Federația Română de Scrimă, continuă sâmbătă și duminică după următorul program:
SÂMBĂTĂ, 3 SEPTEMBRIE
Ora 10:00 – spadă masculin seniori;
Ora 14:00 – spadă feminin seniori;
DUMINICĂ, 4 SEPTEMBRIE
Ora 09:00 – spadă echipe mixte.
Sistemul de concurs: grupe, tablou de eliminări directe, finale.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile acestei întreceri.