Sala de Atletism din Complexul Sportiv „Lia Manoliu” din București a găzduit duminică, 13 mai 2018, întrecerea de floretă seniori feminin Memorialul „Tudor Petruș” – etapă satelit de Cupă Mondială. Concursul a fost organizat de către Federația Română de Scrimă și CSA Steaua, iar la start au fost prezente 54 de sportive din întreaga lume. Pentru România au concurat 12 sportive: Maria Boldor, Ana Boldor, Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe, Alexandra Lazin, Crina Popa, Ana Maria Popescu, Anca Săveanu, Teodora Sîrbu, Raluca Văcărașu, Karina Vasile.
Întrecerea a fost câștigată de către românca Mălina Călugăreanu. Legitimată la CSA Steaua, Mălina a dispus în finală de Marta Cammilletti (Italia), scor 15-13. Pe locul trei s-au clasat Nataly Michel (Mexic) și Irem Karamete (Turcia).
Celelalte 11 sportive din România au încheiat întrecerea de la București pe următoarele poziții: Andreea Gheorghe – locul 12, Maria Boldor – locul 13, Emilia Corbu – locul 14, Teodora Sîrbu – locul 16, Ana Boldor – locul 22, Ana Maria Popescu – locul 23, Raluca Văcărașu – locul 25, Anca Săveanu – locul 33, Alexandra Lazin – locul 36, Karina Vasile – locul 45, Crina Popa – locul 50.
GALERIE FOTO de la Memorialul „Tudor Petruș” puteți vedea AICI.
Rezultatele complete ale concursului de azi de la București pot fi văzute AICI.

Cine a fost Tudor Petruș?

Tudor Petruș a fost unul dintre cei mai importanți antrenori pe care i-a avut scrima românească. Antrenor de floretă, Tudor Petruș este cel de numele căruia se leagă cele mai importante succese ale scrimei românești din anii 90: două titluri mondiale pentru echipa feminină a României și un titlul olimpic la individual pentru Laura Badea (Atlanta 1996).
Tudor Andrei Petruș s-a născut pe 2 octombrie 1949 la Cluj Napoca. A absolvit la ANEFS București, unde a practicat scrimă sub conducerea lui Jacques Istrate și Vasile Chelaru, apoi s-a alăturat clubului CSA Steaua București, cu care a câștigat medalia de bronz la Cupa Europei de Scrimă din 1978. A fost numit maestru al sportului în anul 1976. A participat la ambele probe de floretă la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, clasându-se pe locul 45 la proba individual și pe locul 9 pe echipe. La Olimpiada din 1980 de la Moscova s-a clasat pe locul 35 la individual și pe locul 5 pe echipe.
După ce s-a retras din activitatea sportivă de performanță, a devenit antrenor de scrimă la CSA Steaua, apoi la lotul olimpic de floretă feminină, inițial ca secund lui Ștefan Haukler în perioada 1986-1990, apoi ca antrenor principal. Sub conducerea sa, echipa României a fost dublă campioană mondială în 1994 și în 1995, iar Laura Badea a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1996 de la Atlanta.
Tudor Petruș s-a stins din viață pe 12 septembrie 2017, cu trei săptămâni înainte de a împlini 68 de ani!
Nu uitați să urmăriți Federația Română de Scrimă pe următoarele conturi de socializare:
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
YOUTUBE