Mihai Covaliu, Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Pop, Sandra Izbașa, Marian Drăgulescu, Silvia Stroescu, Alina Dumitru, George Boroi, Cristian Gațu, Camelia Potec, Mihai Leu, Gheorghe Berceanu, Viorel Mazilu, Geta Damian Andrunache, Alin Petrache, Elisabeta Lipă, Viorel Mazilu, Virgil Stănescu, sunt doar o parte dintre marile nume ale sportului românesc, care vor călca joi seara, 25 februarie, pe covorul roșu, într-o atmosferă de Oscar și vor premia excelența în junioratului românesc, la… Balul Junior Sport!
Evenimentul are loc la “Le Château” – Castelul din inima Bucureștiului (Str. Turturelelor, nr.11, sector 3), pe data de 25 februarie 2016, ora 19:00.
În cadrul evenimentului va avea loc Gala de Premiere a celor mai valoroși 11 juniori de la primele 11 discipline sportive olimpice, care au avut cele mai bune performanțe în anul 2015 și cărora li se va acorda “Trofeul JUNIORUL ANULUI 2015”.
În plus, vor fi oferite și câteva trofee speciale – “SPERANȚA JUNIOR SPORT“, “LEGENDE ALE SPORTULUI ROMÂNESC“, “PERFORMANȚA ÎN FAMILIE“, “NĂSCUT SPECIAL, DAR NĂSCUT PENTRU SPORT“, “ANTRENORUL ANULUI 2015“, “PĂRINTELE ANULUI 2015“, “O VIAȚĂ DEDICATĂ PROMOVĂRII SPORTULUI ROMÂNESC“ – și vor fi susținute două povești de viață ale unor copii din mediul sportiv, câștigători, la rândul lor de trofee.
“Strigarea“ pentru a participa la Bal s-a dat printr-o campanie de… provocări. S-a înmuiat, la propriu, palma într-o vopsea, s-a amprentat pe o foaie A4 – pe care era scris „legământul” pentru micii campioni: «Să fie juniorii c-o „palmă” mai sus decât noi! Eu ofer palma mea ca un simbol de susținere. Te provoc și pe tine să faci același lucru! OFERĂ-ȚI PALMA ȘI PARTICIPĂ LA BALUL JUNIOR SPORT! Eu merg, hai și tu! În palmele noastre poate sta viitorul micilor campioni!»
Campania a fost  demarată de către marii campioni ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, continuată apoi de alți sportivi, președinți de federații, de mari personalități din administrația publică, mediu politic, juridic sau de afaceri, dar și de artiști. Monica Anghel, Adina Postelnicu de la Trupa Heaven și Alex Vasilache de la Trupa Jukebox, fiind printre cei care și-am manifestat public sustinerea pentru micii campioni. Palmele vor fi licitate în cadrul Balului Junior Sport pentru doi juniori talentați.
Prezentatorul Balului Junior Sport este ziaristul Cristian Frisk.
Organizat de Revista JUNIOR SPORT (editor Asociația Junior Sport) și TRIMA EVENTS (agentie de marketing, PR si evenimente), Balul Junior Sport are drept parteneri oficiali Ministerul Educației și Cercetării Științifice și Universitatea de Educație Fizică și Sport București și este susținut de Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București”, dar și de importante federații sportive din România. Atât Prefectura Municipiului București, cât și Direcția pentru Sport și Tineret din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului se numără printre susținători.