Antrenoarea de spadă Alina Ciuculescu Moțea își serbează azi, 5 ianuarie 2018, ziua de naștere. Fostă floretistă și spadasină, Alina Ciuculescu Moțea are un palmares bogat ca și sportiv: a fost medaliată cu argint și bronz la Campionatele Mondiale Militare cu echipa de spadă și floretă, a fost componentă a echipei naționale de spadă a României, a câștigat de cinci ori Cupa României la spadă, iar o dată a devenit campioană națională la această armă (1990).
În prezent, Alina Ciuculescu Moțea se ocupă de destinele copiiilor de la clubul privat de scrimă ACS Stesial, alături de care a cucerit în fiecare an zeci de medalii la competițiile interne și internaționale. Cel mai bun produs al clubului la care lucrează Alina Ciuculescu Moțea este Alexandra Predescu, campioană mondială la spadă feminin cadeți individual, în 2015, la Tashkent.
Și de numele Alinei Ciuculescu Moțea se leagă și ultima performanță a echipei de spadă seniori feminin a României. Cu Alina în calitate de antrenor secund, România a cucerit în iunie 2017 medalia de bronz la Campionatul European de seniori de la Tbilisi.
Azi, cu ocazia zilei de naștere, Federația Română de Scrimă îi transmite multă sănătate, putere de muncă, satisfacții pe toate planurile și un sincer și călduros „La Mulți Ani”!