Orașul Buftea a trăit un moment unic la sfârșitul acestei săptămâni! Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative București a organizat sâmbătă și duminică, 13 și 14 mai 2017, cu sprijinul Federației Române de Scrimă și al Primăriei orașului Buftea, pentru prima dată în orașul Buftea, un concurs de scrimă: Cupa CSTA la sabie pentru copii. Întrecerea, care a fost găzduită de Sala de sport a Liceului Tehnologic “Dumitru Dumitrescu” din Buftea, a avut la start peste 200 de sportivi din România și s-a disputat doar la individual, la feminin și masculin, la următoarele categorii de vârstă: sub 9 ani, sub 11 ani și sub 13 ani.
Dacă sâmbătă, 13 mai 2017, 130 de sportivi s-au întrecut în primele trei probe, duminică, 14 mai, 124 de sabreri s-au duelat la sabie feminin U9, sabie masculin U11 și sabie feminin U13. Câștigătorii de duminică au fost următorii: Andreea Mitruș (CS Sabia de Aur) – la sabie feminin U9, Dacian Enache (ACS Duel) – la sabie masculin U11 și Maria Alexe (ACS Duel) – la sabie feminin U13.
Clasamentele complete de duminică arată astfel:
SABIE FEMININ U9

SABIE MASCULIN U11


SABIE FEMININ U13


Sportivii clasați pe primele opt locuri au primit din partea organizatorilor și sponsorilor diplome, cupe, medalii și premii.