Sâmbătă și duminică, 30 și 31 august, Federația Română de Scrimă este partener la două ample acțiuni de promovare a scrimei în București, la care sunt așteptați cât mai mulți copii.

În Parcul Lumea Copiilor, din Sectorul 4, lângă Parcul Tineretului, Federația Română de Scrimă va răspunde prezent la manifestarea OLX te cheamă la mișcare! În locația mai sus amintită, Federația Română de Scrimă va avea un cort, unde antrenori de la trei cluburi din București – Duel (antrenor: Nae Alexe), ACS Stesial (antrenoare: Alina Ciuculescu) și CSTA (antrenoare: Ana Pavel) – vor explica copiilor și părinților câteva din tainele acestui sport și le vor oferi vouchere pe baza cărora se vor putea înscrie la cursuri de scrimă. Mai mult, sâmbătă și duminică, între orele 10:05 – 10:20, sportivi de la cele trei cluburi vor susține demonstrații de scrimă pe scena principală.
Duminică, 31 august, de la ora 20:15, în încheierea evenimentului, vicecampionul olimpic la sabie, Florin Zalomir le va vorbi copiilor despre importanța practicării sportului.

În Centrul Vechi pe Strada BT (strada Lipscani, în spatele BNR),  tot sâmbătă și duminică, 30 și 31 august, vor avea loc o serie de evenimente culturale & educative organizate de Banca Transilvania în parteneriat cu Primăria Municipiului București și susținute de Fundația Școala de Televiziune “Tudor Vornicu”. Federația Română de Scrimă va fi prezentă și aici, iar sportivi de la trei cluburi din București – CS Riposta (antrenori: Sandu Constantin și Lucian Dina), ACS Stesial (antrenoare: Alina Ciuculescu) și CSTA (antrenoare: Ana Pavel) – vor susține demonstrații între orele 12:00 – 13:00, atât sâmbătă, cât și duminică.
Totodată, pe Strada BT va fi prezent, atât sâmbătă, cât și duminică, între orela 10:00 – 13:00, vicecampionul olimpic la sabie, Florin Zalomir. El așteaptă un număr cât mai mare de copii pentru a le prezenta câteva din beneficiile practicării scrimei.