Federația Română de Scrimă vine în sprijinul pasionaților de scrimă cu un nou proiect. Începând de vineri, 8 noiembrie, sportivi și antrenori de scrimă își vor scrie impresiile de la antrenamente și concursuri pe pagina de Facebook intitulată „Jurnal de pe planșă”!
„Jurnal de pe planșă” își propune să-i introducă pe iubitorii sportului cât mai mult în intimitatea scrimerilor. Periodic, sportivi și antrenori din lumea scrimeri vor împărtăși lumii trăirile lor de la concursuri, antrenamente sau alte activități specifice acestui sport.
„Jurnal de pe planșă” își propune să dezvăluie lucruri inedite trăite de sportivi și antrenori în sălile de scrimă și să apropie cât mai multă lume de acest frumos sport care este scrima.
Periodic vor scrie în „Jurnal de pe planșă” (https://www.facebook.com/jurnaldepeplansa) Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Claudia Năboiu, Rareș Dumitrescu, Virgil Sălișcan, Bianca Pascu, Mălina Călugăreanu, Vlad Porușniuc, Adrian Dabija, Alexandra Predescu, Bogdan Dascălu, Bianca Benea și mulți alții.
A șasea sportivă care scrie în jurnal este Simona Pop, component de bază al lotului național de spadăal României. Iată mai jos un fragment din textul său:

„Miercuri “dimineața”, puțin cam devreme, la 3:00 a sunat ceasul deșteptător pentru a porni la drum la o nouă etapă de Cupă Mondială din China, care a avut loc în perioada 14-16 noiembrie. Doar că acum drumul urma să fie de 34 de ore la dus și de 36 de ore la întors. Resemnate sau nu, am pornit totuși la drum. După ce am dormit în avion, apoi pe saci în aeroport, într-un final am ajuns la Xuzhou, la ora locala 21:00…”

Textul integral al Simonei Pop poate fi citit AICI.