Pentru prima dată în istorie, orașul Râșnov va găzdui un Campionat Național de scrimă! În perioada 10-13 noiembrie 2016, Sala de sport a Școlii Generale Nr. 3 din Râșnov găzduiește întrecerile Campionatului Național de sabie pentru speranțe, la feminin și masculin, individual și echipe.
Ediția 2016 a Campionatului Național de sabie speranțe a debutat joi, 10 noiembrie 2016, cu proba masculină la individual. De la ora 9:00, s-au prezentat la start 50 de sportivi de la toate cluburile de sabie din țară.
Medalia de aur și titlul de campion național au fost câștigate în 2016 de către Rareș Ailinca. Legitimat la CSM Brașov, Rareș a dispus în finală de Andrei Păștin (CS Dinamo), scor 15-13. Medaliile de bronz au fost câștigate de către Elton Dincă (CS Riposta) și Alexandru Zmău (CSM Iași).
Rezultatele de pe tabloul de 8 au fost următoarele:
t8-sperante-masc-indiv
Clasamentul complet al Campionatului Național de speranțe de la Râșnov, ediția 2016, în proba de sabie masculin individual, poate fi văzut AICI.
Programul următoarelor trei zile de concurs din cadrul Campionatului Național de sabie speranțe de la Râșnov este următorul:
VINERI, 11 NOIEMBRIE
Ora 9:00 – sabie masculin echipe;
SÂMBĂTĂ, 12 NOIEMBRIE
Ora 9:00 – sabie feminin individual;
DUMINICĂ, 13 NOIEMBRIE
Ora 9:00 – sabie feminin echipe.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile întrecerii de la Râșnov.