Prezenţa la Satu Mare într-un cantonament de zece zile a fetelor din lotul naţional de spadă al României nu a trecut neobservată. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica a ţinut să le întâlnească joi, 17 martie, pe cele mai bune spadasine din lume şi să le ofere câte o diplomă de excelenţă din partea sătmărenilor.
„Sunt un mare iubitor al sportului şi, în special, al scrimei şi mă simt onorat să vă am alături şi să fiţi oaspetele oraşului nostru. Vă aşteptăm şi după Jocurile Olimpice de la Rio, când vă promit că nu vă mai las să veniţi cu trenul ca să pierdeţi o noapte întreagă şi o să vin cu covorul roşu în întâmpinarea voastră la aeroport” a promis primarul Dorel Coica. De asemenea fetelor li s-a făcut şi o ofertă de a veni la Satu Mare după Olimpiadă pentru un cantonament de refacere.
Din partea lotului naţional de spadă, antrenorul Dan Podeanu a mulţumit pentru primirea deosebită şi i-a oferit un cadou simbolic primarului Dorel Coica: o spadă.
„Sperăm într-o clasare cât mai bună la Grand Prix-ul de la Budapesta, din week-end. E o bătălie importantă pentru fiecare dintre noi, pentru a ne asigura un loc pe tabloul individual de la Rio”, a declarat Amalia Tătăran.
Componența lotului care se pregătește la Satu Mare este următoarea: Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Gherman, Loredana Dinu, Simona Pop, Amalia Tătăran, Raluca Sbârcia, Claudia Năboiu, Adela Danciu, Ioana Dumitru, Greta Vereş.
Antrenori: Dan Podeanu, George Epurescu și Claudiu Ştefan.
Maseru: Mircea Lascăr.
Medic: Lorena Nicolosu.
La eveniment a participat și Marcel Tarța, președintele Clubului Sportiv Satu Mare.
FOTO: Informația Zilei și GNV
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans