Sala de Scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare găzduiește sâmbătă, 22 noiembrie, ediția a doua a Veterna Fencing Cup la floretă și spadă, feminin și masculin, doar la individual.
Veteran Fencig Cup este o competiţie rezervată foştilor scrimeri și amatorilor, pe mai multe categorii de vârstă: peste 40 de ani, peste 50 de ani, peste 60 de ani şi  peste 70 de ani.
Această întrecere, organizată de CS Satu Mare, Asociaţia Pilates Education şi diferiţi sponsori, are scopul de a promova acest sport minunat şi de a atrage atenţia că mulţi scrimeri renunţă mult prea devreme la performanţă. Faţă de ediţia trecută, din 2013, numărul participanţilor s-a dublat. Astfel, 60 de foste glorii sau amatori din Germania, Ungaria, Austria şi România se vor întrece la floretă şi spadă.
Deschiderea oficială va avea loc la ora 9:30, urmând ca de la 10:00 să se dea startul spadasinilor. Floretiştii vor intra pe planşă în jurul orei 13:00. Finalele la toate categoriile de vârstă vor debuta la ora 17:00, iar apoi va avea loc festivitatea de premiere şi un banchet.
Din punct de vedere organizatoric, sufletul acestei competiții este Judit Szereday, fostă componentă a lotului naţional de floretă.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile acestui concurs.