Federația Română de Scrimă vine în sprijinul pasionaților de scrimă cu un nou proiect. Începând de vineri, 8 noiembrie, sportivi și antrenori de scrimă își vor scrie impresiile de la antrenamente și concursuri pe pagina de Facebook intitulată „Jurnal de pe planșă”!
„Jurnal de pe planșă” își propune să-i introducă pe iubitorii sportului cât mai mult în intimitatea scrimerilor. Periodic, sportivi și antrenori din lumea scrimeri vor împărtăși lumii trăirile lor de la concursuri, antrenamente sau alte activități specifice acestui sport.
„Jurnal de pe planșă” își propune să dezvăluie lucruri inedite trăite de sportivi și antrenori în sălile de scrimă și să apropie cât mai multă lume de acest frumos sport care este scrima.
Periodic vor scrie în „Jurnal de pe planșă” (https://www.facebook.com/jurnaldepeplansa) Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Claudia Năboiu, Rareș Dumitrescu, Virgil Sălișcan, Bianca Pascu, Mălina Călugăreanu, Vlad Porușniuc, Adrian Dabija, Alexandra Predescu, Bogdan Dascălu, Bianca Benea și mulți alții.
Cel a deschis jurnalul este Tiberiu Dolniceanu, proaspăt câștigător al Cupei României. Iată mai jos un fragment din textul său:

„Miercuri seara m-am apucat ușor-ușor să îmi fac bagajul cu echipamentul de scrimă pentru că joi de dimineață, de la ora 10:00, am avut Cupa României la sabie!!
M-am trezit de dimineață, la ora 7:00, nici obosit, nici odihnit, dar cu o bucurie mare în suflet pentru că știam că am concurs și vreau să demonstrez că eu sunt cel mai bun din sală. La ora 9:00 a trebuit să fiu în sală pentru a face încălzirea. Am ajuns pe la 8:30, mi-am pus echipamentul de scrimă pe mine, apoi mi l-am verificat pentru a fi sigur că nu o să am probleme la concurs.
În sală, revederea cu colegii e mereu un bun prilej pentru a schimba o bârfă sau pentru a face o glumă…
Textul complet al lui Tiberiu Dolniceanu poate fi citit AICI.