În a doua zi a turneului pentru juniori de la Budapesta, România a participat la toate cele trei concursuri incluse în program. În concursul rezervat junioarelor U13 au evoluat două spadasine tricolore: Denisa Crișan și Julia Kurtinecz. Ambele fete au avut evoluții excelente. Au trecut mai întâi de cele două faze ale grupelor, Denisa cu victorii pe linie, iar Julia cu opt victorii din nouă meciuri.

Pe tablou, Denisa Crișan a învins-o în primul tur pe Greta Julianna Kertai cu 10-2 și a pierdut greu în optimile de finală, 9-10 cu Nanetta Nagy.

Julia Kurtinecz a avut pe tabloul principal, un traseu fără greșeală. A fost, mai întâi, o victorie cu 10-2 în 16-imi, cu Lilla Flora Fabian. A urmat, în optimi, o victorie la același scor, 10-2, cu Lizett Pluhar. În sferturi Julia s-a impus cu 10-6 în meciul cu Julia Deak, iar în semifinale a venit o victorie la o singură tușă (10-9) în fața maghairei Eper Somfai. În ultimul act, Julia a întâlnit-o pe reprezentanta gazdelor, Csenge Szakvary, de care a dispus cu 8-4, cucerind medalia de aur a concursului de la Budapesta. Denisa Crișan a ocupat, la final, locul 9.

Johanna Kurtinecz – locul 7 la U15

La feminin U15, țara noastră s-a prezentat în concurs cu patru fete: Eszter Grebur, Anna Haller, Jazmin Illes și Johanna Kurtinecz. Pe tablou, Jazmin Illes a pierdut încă din turul al doilea, când a fost învinsă cu 15-12 e o reprezentantă a gazdelor, Bianka Reka Fodor.  În același tur au mai fost eliminate Anna Haller, care a pierdut cu 2-15 la Csenge Kalmar, dar și Eszter Grebur – înfrângere cu 10-15 în fața Sarei Mosolygo. Cel mai lung parcurs l-a avut Johanna Kurtinecz. În turul al doilea ea a trecut fără probleme de maghiara Lela Borcsok (15-7). În 16-imi, Johanna a învins-o cu 15-5 pe Annabella Nagy, iar în optimi sportiva noastră s-a impus cu 15-12 în înfruntarea cu Hanna Szasz-Refi. Johanna a pierdut în sferturile de finală, 4-15, meciul cu Lina Melodi Konczek, dar a încheiat concursul pe locul 7.  Jazmin Illes a terminat pe locul 37, Eszter Grebur pe locul 41, iar Anna Haller pe locul 54.

În competiția masculină rezervată juniorilor U15, au participat doi sportivi tricolori: Gabriel Popa și Mihnea Codrean. După faza grupelor, Gabriel s-a calificat direct în turul secund al tabloului, unde l-a eliminat pe maghiarul Konrad Kuris (15-5). În turul următor, Gabriel Popa a cedat cu 13-15 la localnicul Domician Szorfi, și a părăsit concursul, ocupând la final poziția a 24-a. Mihnea Codrean s-a calificat și el direct în turul al doilea al tabloului, dar a fost învins de Botond Toth (Ungaria), cu 15-9, și s-a clasat pe locul 39 în ierarhia finală.