Localitatea rusă Soci găzduiește în perioada 2-11 martie 2018 o nouă ediție a Campionatului European de scrimă pentru cadeți și juniori. Fost organizator al Jocurilor Olimpice de Iarnă în 2014 și viitor oraș-gazdă a mai multor meciuri de la Campionatul Mondial de fotbal din acest an, Soci are pistă de Formula 1 și este inclus în calendarul Campionatului Mondial. La ediția din acest an a Campionatului European de scrimă pentru cadeți și juniori România este reprezentată de 42 de sportivi și 14 antrenori.
Duminică, 11 martie 2018, în ultima zi de concurs, la Soci au loc cele din urmă trei probe pe echipe pentru juniori: spadă masculin, floretă masculin și sabie feminin. De la ora 9:00, 17 formații se vor duela pentru medalii în proba de spadă juniori masculin echipe. România intră în concurs direct pe tabloul de 16, acolo unde va întâlni Estonia, de la ora 10:15. Pentru România vor trage: Adam Macska (CSM Satu Mare), Marton Szep (CS Satu Mare), Mihai Oprea (CSU Craiova) și Mihai Bigea (LPS Craiova). Antrenor: Lehel Nagy.
Evoluția LIVE a spadasinilor români la Soci poate fi urmărită AICI.
Programul ultimei zile de concurs de la Soci este:
DUMINICĂ, 11 MARTIE 2018
Ora 9:00 – spadă masculin juniori echipe;
Ora 9:00 – floretă masculin juniori echipe;
Ora 12:00 – sabie feminin juniori echipe;
Ora 15:00 – finala mică în probele de spadă masculin juniori echipe, floretă masculin juniori echipe și sabie feminin juniori echipe;
Ora 16:00 – finala mare în proba de spadă masculin juniori echipe;
Ora 17:00 – finala mare în proba de floretă masculin juniori echipe;
Ora 18:00 – finala mare în proba de sabie feminin juniori echipe;
Ora 18:45 – festivitatea de închidere a Campionatului European de cadeți și juniori de la Soci 2018.
Programul este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția scrimerilor români la Soci.