Bogdan Iulian Dascălu este un tânăr student în anul II la Facultatea de Istorie din cadrul Universității Babes-Bolyai. Originar din Brașov, studentul a ales să se mute la Cluj-Napoca pentru a-si continua cariera de scrimer la cel mai înalt nivel. În acest moment, Bogdan Dascălu este legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Cluj, unde este antrenat de Peter Habala, unul dintre cei mai buni antrenori din țară.
Cea mai mare provocare a sportivului Bogdan Dascălu este lipsa unui investitor care să creadă în el și care să îl sprijine financiar. Compețiile internaționale sunt costistoare, însă numai așa scrimerul va fi mai aproape de împlinirea visului său: calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.
Momentan, Bogdan Dascălu primește bursă de studiu de la Facultatea de Istorie din Cluj, iar pentru performanțele sale, Universitatea Babes-Bolyai i-a oferit și o bursă de performanță sportivă.
Între două cursuri și un antrenament de scrimă, Bogdan a acordat un interviu site-ului www.cluju.ro.

Cum ai ajuns să practici scrima?
Faptul că eu am ajuns să practic acest sport a fost o pură întâmplare. Spun asta deoarece am ajuns aici la îndrumarea unui medic din Brașov, care m-a sfătuit să urmez înotul sau scrima pentru a-mi ameliora problemele pe care le aveam cu spatele . Astfel, în mai puțin de o săptămână de la sfatul doctorului am ajuns în sala de scrimă de la clubul Forex Brașov, iar acolo am fost preluat de către prima mea antrenoare: Monica Teacă. După șae luni de zile am participat la primul meu concurs, la Satu Mare (Cupa 1 Decembrie), unde am obținut și prima medalie – cea de bronz. Cred că acest lucru m-a ambiționat să continui cu practicarea acestui sport.

Visul tău este să te califici la Olimpiada de la Tokyo, din 2020. Cum decurge pregătirea?
Cred că o calificare la Olimpiadă este visul oricărui sportiv. Consider că este cea mai înaltă treaptă unde poate ajunge un sportiv. Referitor la dificultățile întâmpinate, pot să mă refer doar la cele de ordin financiar, pentru că lipsa finanțării este un minus foarte mare. Acest lucru mă împiedică să particip la mai multe competiții internaționale care m-ar ajuta să capăt experiență și, odată cu aceasta încredere în șansele proprii, direct proporționale cu rezultatele bune pe plan internațional.
Pentru a rezuma, pot spune că o stabilitate financiară ar oferi liniștea de care avem nevoie – condițiile necesare sunt clasarea pe locuri fruntașe la concursuri precum Cupe Mondiale sau Grand Prix-uri, care automat își conferă un punctaj în clasamentul mondial, iar clasarea cât mai sus în clasament îți poate oferi șansa de a ajunge la Olimpiadă.
Interviul integral cu Bogdan Dascălu poate fi citit AICI.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans