Joi, 22 iulie, la o zi după întrecerea pe echipe, naționala masculină de sabie a României a revenit în țară de la Mondialele din Rusia. Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu, alături de Florin Zalomir, au sosit joi la prânz în țară. Dar nu au venit cu mâna goală. Tiberiu Dolniceanu a adus cu el medalia de bronz cucerită la proba individuală și a promis că la următorul Campionat Mondial, care se va disputa în 2015 tot în Rusia, la Moscova, va readuce, alături de colegii săi, România pe podium.”Sunt mulțumit cu evoluția mea la individual, dar pe echipe nu am prins deloc o zi bună. Încă de când am văzut că vom trage cu echipa Coreei de Sud știam că va fi foarte greu să repetăm isprava din 2013. Chiar și așa, am fost aproape. Nu îmi place deloc stilul lor, dar asta este. Mergem înainte. Acum avem vacanță, iar din septembrie revenim în sală pentru a pregăti noul sezon. Sper ca la următorul Mondial să facem lucruri mai bune și pe echipe”, a declarat Dolniceanu la sosirea în țară.
Sabrerii români au fost așteptați cu flori la aeroport de către fostele campioane mondiale și olimpice la canotaj, Georgeta Andrunache și Viorica Susanu, ambele fiind în prezent angajate la CS Dinamo, la Serviciul de Organizare și Instruire Sportivă. Trei dintre cei patru componenți ai echipei naționale de sabie a României, Dolniceanu, Teodosiu și Gălățanu, sunt legitimați la CS Dinamo.
În concursul de sabie masculin pe echipe, România s-a clasat pe locul 7 după ce a cedat în sferturile de finală împotriva Coreei de Sud, scor 41-45.

IMG_2667IMG_2668 IMG_2669IMG_2670 IMG_2671IMG_2672 IMG_2673IMG_2674