Glaive de Tallinn 2021 – spadă, seniori, feminin, individual

România a fost prezentă cu șase spadasine la startul concursului: Bianca Benea, Cristina Constantinescu, Talida Enache, Alexandra Predescu, Amalia Tătăran și Greta Vereș.  În prima zi s-au disputat întrecerile pe grupe și tabloul preliminar. Talida Enache și Cristina Constantinescu nu au reușit să treacă de faza grupelor, fiind eliminate din competiție.

Calificate din faza grupelor, Alexandra Predescu a mers direct pe tabloul principal, iar Bianca Benea, Greta Vereș și Amalia Tătăran au intrat în turul al doilea preliminar.

Bianca a dispus de egipteanca Shirwit Gaber cu 15-6, apoi a învins-o și pe Isis Washington (SUA), cu 15-14, calificându-se astfel pentru tabloul principal de mâine.

Greta a făcut și ea pasul către tabloul principal, după două victorii înregistrate astăzi la argentinianca Tamara Chwojnik (15-9)  și la Karoliine Loit, din Estonia (15-13).

Amalia Tătăran a trecut de Franziska Mayr (Germania), cu 15-14, însă a pierdut meciul decisiv cu americanca Hadley Husisian, care s-a impus cu 15-8, iar românca a părăsit concursul.

Mâine, pe tabloul principal, Bianca Benea o va întâlni pe Alexandra Ndolo, din Germania, în vreme cu Alexandra Predescu se va duela cu coechipiera sa de lot național, Greta Vereș.