Echipa de spadă feminin a României a câștigat în noaptea de joi spre vineri titlul olimpic după un parcurs de vis. Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au adus fericire maximă milioanelor de români de pretutindeni, dar, cu siguranță, patru persoane s-au bucurat cel mai mult. Pavel, Dragoș, Adrian și Bogdan, soții celor patru fete de AUR, au trăit la cote maxime tensiunea concursului de joi spre vineri noaptea.
Și nu doar atât. Pavel, Dragoș, Adrian și Bogdan sunt oamenii care le-au fost mereu și necondiționat alături de cele patru fete de AUR. Le-au încurajat mereu, indiferent dacă veneau acasă cu sau fără medalii, le-au susținut atunci când antrenamentele și cantonamentele păreau interminabile și le-au transmis încredere, determinare și o putere de luptă mai mult ca niciodată. Pavel, Dragoș, Adrian și Bogdan sunt bărbații de AUR ai celor patru fete de AUR ale scrimei românești.
Site-ul www.frscrima.ro a stat de vorbă cu Pavel, Dragoș, Adrian și Bogdan și i-a întrebat pe fiecare în parte cum au trăit marele succes al scrimei românești.
Pavel Popescu: „Nu îmi mai aduc aminte. Știu că eram stresat și speram să își îndeplinească acest vis de a ieși campioane olimpice. Am ajuns într-o fracțiune de secundă la o stare de bucurie cum nu am mai simțit poate de acum un an, de la nunta noastră. Și nu pentru medalia de aur, ci pentru că și-au îndeplinit visul”.

Dragoș Gherman: „Am simțit o bucurie enormă pentru că știu cât de greu i-a fost Simonei să stea departe de casă în ultimii doi ani, cât de mult a muncit și cât de mult și-a dorit această medalie. A fost descătușare și relaxare pentru că și de aici, de la atâția kilometrii distanță am simțit presiunea. Am fost agitat și emoționat încă de când am lăsat-o la aeroport. Am simțit mândrie pentru că soția mea a reușit o astfel de performanță și pentru că este cel mai bun sportiv pe care am avut onoarea să îl cunosc. Ne este foarte dor de ea, tuturor celor de acasă, și abia așteptăm ziua de 24 august când va reveni în țară alături de întreaga echipă”.

Adrian Pop: „Nu pot să zic că am fost cel mai fericit soț din lume sau că am fost cel mai mândru soț din lume…pentru că suntem patru. Mă bucur nespus pentru fete că au reușit tot ceea ce și-au propus și ne-au adus o asemenea bucurie chiar dacă noi știm cât de greu a fost și prin ce au trecut! Felicitări fetelor înca o dată!”

Bogdan Dinu: „A fost un sentiment unic. A fost un amestec de bucurie cu eliberare, mândrie. Am știut că sunt foarte unite fetele și că vor lua medalia de aur și am încercat să rămân pozitiv toată ziua. Cu toate că până la tușa finală nu s-a putut înțelege nimeni cu mine”.