Orașul francez Grenoble a găzduit sâmbătă și duminică, 21 și 22 noiembrie, etapa a cincea a Circuitului European de spadă cadeți feminin, individual și pe echipe.
La startul concursului din Franța s-au înscris 132 de sportive din 10 țări. România a fost prezentă la întrecerea de la Grenoble cu șapte sportive, după cum urmează: Bianca Benea (CSM Oradea), Denisa Barosan (CSA Steaua), Zsofia Kato (CS Satu Mare), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș), Alexandra Predescu (CSA Steaua), Mihaela Leonte (CSS Quarto) și Maria Găină (CSS Steaua).
Cel mai bun rezultat al delegației noastre în cele două zile de concurs a fost obținut duminică, 22 noiembrie, în proba pe echipe, acolo unde România s-a clasat pe locul doi. Rezultatele echipei României la Grenoble au fost următoarele: grupă – 45-38 cu Franța2, 45-21 cu Algeria, 45-32 cu Rusia1; semifinale – 45-31 cu Franța1; finala mare – 20-24 cu Rusia1. Au participat 8 echipe.
Componența echipei României a fost următoarea: Bianca Benea, Zsuzsa Schlier, Alexandra Predescu, Denisa Barosan. Antrenor: Nicolae Ille.
Pentru România, locul doi de la Grenoble a fost al treilea podium în acest sezon al Circuitului European de cadeți spadă feminin echipe, după locurile trei de la Klagenfurt și Heidenheim.

Bianca Benea – locul 10 în proba individuală

În proba individuală, sâmbătă, 21 noiembrie, cel mai bun rezultat a fost obținut de către Bianca Benea. Legitimată la CSM Oradea, Bianca a încheiat întrecerea de la Grenoble pe locul 10. Celelalte sportive din România s-au clasat pe următoarele poziții la concursul din Franța: Alexandra Predescu (CSA Steaua) – locul 15, Denisa Barosan (CSA Steaua) – locul 25, Mihaela Leonte (CSS Quarto) – locul 37, Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș) – locul 42, Zsofia Kato (CS Satu Mare) – locul 51, Maria Găină (CSS Steaua) – locul 67. Au tras 132 de sportive.
Următoarea etapă din Circuitul European de spadă cadeți feminin va avea loc la Copenhaga, în perioada 12-13 decembrie.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans