Comitetul Olimpic și Sportiv Român a organizat miercuri seara, pe 20 iulie 2016, prezentarea ținutei oficiale și a echipamentului pe care le vor purta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Rio.
Evenimentul a avut loc pe esplanada din fața Comitetului Olimpic și Sportiv Român și s-a bucurat de prezența a numeroase personalități din lumea sportului în frunte cu președintele COSR, Alin Petrache, și cu ministrul tineretului și sportului, Elisabeta Lipă.
Evenimentul a marcat, de asemenea, lansarea aplicației TEAM ROMANIA, prin intermediul căreia toți posesorii de conturi în App Store și Google Play vor putea afla în timp real rezultatele sportivilor români, și nu numai, la Jocurile Olimpice de la Rio.
Seara a cuprins și un moment emoționant: dezvelirea bustului lui Evanghelie Zappa, considerat de mulți primul susținător al renașterii Jocurilor Olimpice.
Ținuta oficială și echipamentul pe care le vor purta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Rio au fost prezentate de 12 scrimeri: Alexandra Predescu, Denisa Barosan, Amalia Tătăran, Ioana Dumitru, Ramona Calcan, Alexandra Ciociu, Adrian Dabija, Alexandru Dumitru, Dorin Băzăvan, Matei Aniculoesei, Petru Aniculoesei și Pavel Aniculoesei.
România va fi reprezentată în probele de scrimă din cadrul Jocurile Olimpice de la Rio de șase sportivi: Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu (toate la spadă feminin individual și echipe), Tiberiu Dolniceanu (sabie masculin individual) și Mălina Călugăreanu (floretă feminin individual).