Piața media de sport din România este mai bogată începând de marți, 20 mai, de când s-a lansat site-ul de știri și exclusivități www.sportnews.ro. Cu o echipă experimentată și dornică de afirmare, www.sportnews.ro își propune să acorde o  importanță deosebită sporturilor mai puțin mediatizate, printre care se numără și scrima. Primul articol despre scrimă de pe www.sportnews.ro este dedicat revenirii în echipa feminină de spadă a României a Simonei Gherman.
La circa șase luni după ce a devenit mamă, Simona Gherman-Alexandru (29 de ani) a participat din nou la Naționale. Dublă campioană mondială și de patru ori medaliată cu aur la Europene, stelista recunoaște că i-a lipsit competiția, dar mărturisește că nu mai resimte apăsarea de altă dată.
Absentă aproape doi ani din circuitul intern și internațional, Simona Gherman-Alexandru a reluat totul de la zero. Și aceasta fiindcă în scrimă, spre deosebire de tenis, nu se ”îngheață” clasamentul în cazul în care o sportivă ia o pauză pentru a deveni mamă, de pildă, așa cum a făcut spadasina bucureșteană. Stelista știe că nu va fi deloc simplu pentru a reveni în Top 10 mondial, dar este optimistă. ”Vreau să trag cât mai bine să ajut echipa să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio. Apoi, acolo, vom vedea ce va fi”, spune Simona, care n-a uitat nici acum de ”accidentul” produs la Londra. ”La individual, am pierdut toate trei la o tușă. O singură tușă! Apoi, pe echipe am clacat toate… Cred că am pus singure prea multă presiune pe noi. Înaintea meciului cu Coreea de Sud, am tot vorbit despre cât de bine atacă ele, despre cât de bine se apără. Trebuia să luăm acel meci așa cum o făceam de obicei. Echipa noastră era numărul 1 în lume”.
Articolul complet dedicat Simonei Gherman poate fi citit AICI.