În  noaptea de sâmbătă spre duminică, la Chicago va avea loc tabloul principal de 64 al Cupei Mondiale de sabie seniori. România are în această fază trei reprezentanți: Tiberiu Dolniceanu (calificat direct grație poziției din clasamentul general al Cupei Mondiale), Alin Badea și Dragoș Sîrbu (ambii calificați după preliminariile de vineri, 2 mai). În schimb, Iulian Teodosiu a fost eliminat pe tabloul preliminar de 64 și va privi din tribune desfășurarea competiției de sâmbătă, 3 mai, urmând a intra în luptă din nou duminică, 4 mai, în concursul pe echipe.
Adersarii celor trei români pe tabloul principal de 64 sunt:
Tiberiu Dolniceanu – Tian Yue (China)
Dragoș Sîrbu – Samele Luigi (Italia)
Alin Badea – Vincent Anstett (Franța)
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sportivilor români la etapa de Cupă Mondială de la Chicago.


UPDATE, ora 22:05 – Tiberiu Dolniceanu s-a calificat pe tabloul de 32 al etapei de Cupă Mondială de la Chicago după ce a trecut cu 15-8 de chinezul Tian Yue. Din păcate, Dragoș Sîrbu a fost eliminat pe tabloul de 64 după 9-15 cu italianul Samele Luigi. În jurul orei 23:15, ora României, Alin Badea îl va întâlni pe Vincent Anstett, din Franța.


UPDATE, ora 23:07 – Tiberiu Dolniceanu și-a aflat adversarul de pe tabloul de 32. Elevul lui Mihai Covaliu se va bate pentru un loc pe tabloul de 16 cu americanul Andrew Mackiewicz. Acesta a trecut pe tabloul de 64 de francezul Julien Medard, scor 15-14.


UPDATE, 4 mai, ora 7:00 – Tiberiu Dolniceanu nu a reușit nici la Chicago să se apropie de podium. După ce a trecut pe tabloul de 32 de  americanul Andrew Mackiewicz, scor 15-8, românul a cedat dramatic, scor 15-14, pe tabloul de 16, cu germanul Nicolas Limbach. În aceste condiții, Dolniceanu a încheiat etapa de Cupă Mondială de la Chicago pe locul 9.
Alin Badea l-a învins pe francezul Vincent Anstett, scor 15-9, pe tabloul de 64, dar a pierdut în runda următoare cu rusul Veniamin Reshetnikov, scor 15-11. Badea s-a clasat la final pe locul 25, Dragoș Sîrbu, care a ieșit din concurs pe tabloul de 64, a terminat pe locul 59, iar Iulian Teodosiu, care a fost eliminat pe tabloul preliminar de 64, s-a clasat la final e poziția 86.
Etapa de Cupă Mondială de la Chicago a avut o finală 100% italiană. Samele Luigi l-a învins în ultimul act pe Aldo Montano cu 15-12.