De vineri și până duminică, între 2 și 4 mai, capitala Franței găzduiește cea de-a șasea etapă de Cupă Mondială la spadă masculin seniori. Cei mai buni spadasini din lume vor fi prezenți în capitala Franței, unde se va trage atât la individual cât și la echipe.
România va fi prezentă doar în concursul individual cu trei sportivi. Este vorba de Adrian Pop, Adrian Szilagyi și Arkosi Bertalan, toți de la CS Satu Mare. Cei trei sunt însoțiți de antrenorul Csiszar Francisc.
Vineri, 2 mai, au loc calificările, iar sâmbătă se va trage tabloul de 64.
Cei trei români intră vineri, 2 mai, în calificări după următorul program:
Arkosi Bertalan este în grupa a doua alături de următorii spadasini: Jonathan Bonnaire (Franța), Koh I-Jie Joshua (Malaezia), Jason Pryor (SUA), Anton Avdeev (Rusia), Ryosuke Narita (Japonia) și Waheed Shafiq (Germania);
Adrian Szilagyi a fost repartizat în grupa 14 cu următorii sportivi: Khaled Buhdeima (Libia), Alex Fava (Franța), Dmitriy Gryaznov (Kazakhstan), Jimmy Moody (SUA), Alexander Bogdanov (Israel) și Sergio Baldres (Spania);
Adrian Pop este în grupa 20 alături de următorii spadasini: Nicola Min Lu (Hong Kong), Roman Aleksandrov (Uzbekistan), Sven Jarve (Estonia), Antoine Srecki (Franța), Sergej Rudenko (Ucraina) și Ahmed Nabil (Egipt).
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile legate de evoluția spadasinilor români la Paris.


UPDATE, ora 23:00 – Arkosi Bertalan, Adrian Szilagyi și Adrian Pop au ratat intrarea pe tabloul de 64, așa cum și-ar fi dorit antrenorul Csiszar Francisc la startul etapei de Cupe Mondiale de spadă de la Paris. Cei trei au avut următorul parcurs:
Arkosi Bertalan a fost în grupa a doua și a obținut următoarele scoruri: 2-5 cu Jonathan Bonnaire (Franța), 5-3 cu Koh I-Jie Joshua (Malaezia), 2-5 cu Jason Pryor (SUA), 5-3 cu Anton Avdeev (Rusia), 0-5 cu Ryosuke Narita (Japonia) și 5-2 cu Waheed Shafiq (Germania);
Adrian Szilagyi a fost repartizat în grupa 14 unde a obținut următoarele scoruri: 2-5 cu Khaled Buhdeima (Libia), 2-5 cu Alex Fava (Franța), 5-3 cu Dmitriy Gryaznov (Kazakhstan), 5-4 cu Jimmy Moody (SUA), 5-3 cu Alexander Bogdanov (Israel) și 5-2 cu Sergio Baldres (Spania);
Adrian Pop este în grupa 20 alături de următorii spadasini: 5-3 cu Nicola Min Lu (Hong Kong), 5-0 cu Roman Aleksandrov (Uzbekistan), 5-2 cu Sven Jarve (Estonia), 5-1 cu Antoine Srecki (Franța), 5- 0 cu Sergej Rudenko (Ucraina) și 2-5 cu Ahmed Nabil (Egipt).
Arkosi Bertalan, Adrian Szilagyi și Adrian Pop au trecut de grupe, iar pe tablourile preliminare primul care a ieșit a fost Arkoși Bertalan. Acesta a fost eliminat pe tabloul preliminar de 128. După 13-12 cu Sturla Torkildsen (Norvegia), pe tabloul de 256, Arkosi a pierdut cu 15-8 pe tabloul preliminar de 128 cu Chenyang Jiang (China). Acesta din urmă avea să-l elimine pe Adrian Szilagyi pe tabloul preliminar de 64, tot cu 15-8. Până pe tabloul preliminar de 64, Adrian a avut liber pe tabloul preliminar de 256, iar pe cel de 128 a trecut de maghiarul Zsombor Garzo, scor 15-8.
Tot pe tabloul preliminar de 64 a fost eliminat și Adrian Pop. Liber pe tabloul de 256, Pop a trecut pe tabloul de 128 de Matthew Trager (Italia), scor 14-9. Pe tabloul preliminar de 64, românul a cedat cu 12-9 cu spaniolul Yulen Pereira.
În urma acestor prestații, cei trei români s-au clasat pe următoarele poziții: Adrian Pop – locul 66, Adrian Szilagyi – locul 79, Arkosi Bertalan – locul 153.

 Adrian Pop 2  Adrian Szilagyi cu Csiszar Francisc

Adrian Pop 3  Arkosi Bertalan

Adrian Szilagyi  Arkosi Bertalan contra Sturla Torkildsen (Norvegia) 4

Adrian Szilagyi 2  Arkosi Bertalan contra Sturla Torkildsen (Norvegia) 3

FOTO: Marie-Lan Tay Pamart