Lotul de scrima al Romaniei a plecat spre Hong Kong

In perioada 19 – 27 iulie la WUXI, in China, va avea loc editia 2018 a Campionatului Mondial de Scrima, editie la care Romania va participa cu o delegatie compusa din 9 sportivi, 5 tehnicieni si 2 arbitri.
Cei 9 sportivi vor concura la spada feminin (Ana Maria Popescu, Amalia Tataran, Raluca Sbarcea si Maria Udrea), sabie masculin (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Dragomir) si sabie feminin (Bianca Pascu). Ei vor fi condusi de antrenorii George Epurescu si Florin Zalomir.

In vederea pregatirii pentru concurs si acomodarea cu fusul orar, componentii echipelor de spada feminin si sabie masculin vor beneficia de un ultim cantonament de pregatire la Hong Kong, destinatie spre care au decolat in aceasta seara de pe Aeroportul International “Henri Coanda”. Cantonamentul se va incheia pe 17 iulie, cand lotul se va deplasa de la Hong Kong la Wuxi.

Inainte de a urca in aeronava companiei Turkish Airlines, eroii nostri cu masca s-au aratat optimisti si hotarati sa dea totul pentru a cuceri o medalie la competitia din China.
Important e ca la aceasta ora nu avem probleme medicale. Acest cantonament la Hong Kong e binevenit inainte de Campionatul Mondial si ii suntem recunoscatori domnului Octavian Zidaru pentru invitatie. Speram la o clasare cat mai buna. La acest mondial va fi un sistem nou in proba pe echipe si suntem curiosi cum va functiona. In proba pe echipe se va trage la fel ca la individual, in doua zile: calificari in prima zi, iar in a doua se va porni de la tabloul de opt.
Obiectivul nostru este acelasi, de a obtine o medalie. Daca nu am reusit sa o obtinem la europene, speram sa ne revansam la mondiale. Ne vom concentra toata energia pentru a indeplini acest obiectiv”, a declarat Ana-Maria Popescu.