Tiberiu Dolniceanu (foto, al doilea din dreapta), în vârstă de 25 de ani, a cucerit luni, 10 martie, alături de colegii săi de la Dinamo, trofeul Cupei Campionilor Europeni la sabie seniori la un concurs găzduit de localitatea maghiară Godolo, de lângă Budapesta. Pregătită de Mihai Covaliu, Dinamo Bucureşti a trecut în semifinale de francezii de la Pau, scor 45-38, iar în finală a învins echipa maghiară Vasas Budapesta, scor 45-43. Ultimul act a fost palpitant, după ce Tiberiu Dolniceanu a ieşit accidentat din finală la 41-40 pentru Dinamo. A intrat pe planşă Iulian Teodosiu, care a dat ultimele patru tuşe pentru reprezentanta României. Dinamo a evoluat în următoarea componenţă: Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălăţanu şi Alin Badea.
Miercuri, 12 martie, la două zile după frumosul succes, Tiberiu Dolniceanu a vorbit pentru www.frscrima.ro despre trofeul acondat în Ungaria. “Cupa Campionilor Europeni este un trofeu importan pentru noi şi pentru club. Am participat pentru prima dată la acestă întrecere şi mă bucur că am câştigat”, a declarat Dolniceanu, care nu a avut şansa să se dueleze cu Aron Szilagyi, campionul olimpic în exerciţiu: “Aron a fost obosit după concursurile la care a participat în ultima vreme şi a preferat să facă o mică pauză, chiar dacă este legitimat la Vasas, echipă la care este legitimat”.

TIBERIU DOLNICEANU ACCIDENTAT

În ceea ce priveşte accidentarea pe care a suferit-o în timpul finalei cu Vasas, Dolniceanu a declarat că totul este în regulă şi că nimic nu este grav: „Tendonul de la piciorul drept s-a inflamat când am făcut o fandare mai mare.  M-a durut aproximativ jumătate de oră, dar apoi mi-a trecut. Am făcut şi un RMN, iar doctorul a spus că totul este ok. Voi fi apt 100% până la următorul concurs”.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la sabie seniori are loc în perioada 21-23 martie, la Moscova.