Proba individuală a Campionatului Naţional de floretă cadeţi feminin individual de miercuri, 12 martie, a adus o nouă medalie de aur în palmaresul Clubului Sportiv Satu Mare. Alexandra Lazin a devenit campioană naţională după ce a învins în fazele superioare ale concursului numai sportive de la CSA Steaua. Alexandra a trecut pe rând de Teodora Sîrbu, scor 15-9, în sferturi, de Raluca Drăghici, scor 15-10, în semifinale, şi de Ana Boldor, scor 15-12, în marea finală.
Medaliile de bronz au revenit sportivelor Raluca Drăghici şi Laura Vîrga, ambele de la Steaua.
La startul întrecerii s-au aliniat 24 de sportive de la CS Satu Mare, ACS Balestra, CSA Steaua, CSM Cluj Napoca şi CSM Cluj Napoca.
Clasamentul complet al întrecerii de miercuri, de la Sala de scrimă “Alexandru Csipler” poate fi găsit AICI.

poza 1

Alexandra a concurat cu lameul primit de la Cristina Stahl

Sportiva de 16 ani de la CS Satu Mare este pregătită de Izsaki Arnold, iar în spatele titlului naţional câştigat miercuri se ascunde o mică poveste. Alexandra a concurat cu un lameu (partea de echipament unde se poate puncta la floretă) pe care l-a purtat la concursuri Cristina Stahl, fosta mare campioană a floretei româneşti. În momentul în care s-a retras din activitate, Cristina a donat întreg echipamentul Clubului Sportiv Satu Mare. Alexandra a câştigat miercuri, 12 martie, al treilea titlu naţional la individual, după cele de la copii şi speranţe din anii precedenţi.

Titlu i-a adus participarea la Campionatul Mondial de la Plovdiv

Imediat după ce a intrat în posesia titlului de campioană naţională, Alexandra a mai primit o veste bună. “Am vorbit cu Ducu Petre (n.r. – antrenorul lotului naţional de floretă cadeţi şi juniori) după concurs şi m-a anunţat că Alexandra Lazin va fi convocată în lotul care va participa la Campionatul Monidal de la Plovdiv”, a anunţat antrenorul de la CS Satu Mare, Dan Şuta. Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeţi şi juniori are loc în Bulgaria, la Plovdiv, în perioada 3-12 aprilie.