În concursul feminin U15 de spadă de la Hajduhadhaz, Daria Stănciulescu nu a avut probleme cu Nora Volgyi (Ungaria), în primul tur al tabloului principal, impunându-se cu 15-9. Ana Tomșa a spulberat-o pe maghiara Fanni Boros (15-3), în timp ce Andrea Muntean a pierdut la o altă reprezentantă a gazdelor, Emma Kriston, cu 13-15. Natalia Constantin s-a confruntat cu coechipiera sa, Ioana Bucșa, de care a dispus cu 15-7, iar Erica Maria Badea s-a impus cu același scor (15-7) în fața maghiarei Viktoria Gasparik.

În 16-imi Daria Stănciulescu a întrecut-o pe Lina Melodi Konczek (Ungaria), cu 15-12, iar Ana Tomșa s-a impus la limită (15-14) în fața localnicei Evelin Porkolab. Natalia a fost a treia româncă ajunsă în optimi după victoria cu 15-11 din meciul cu maghiara Anna Szilard, în vreme ce Erica Maria Badea părăsea competiția după 13-15 cu Laura Eva Kozma (Ungaria).

Daria Stănciulescu (15-12 cu Lotti Horvath – Ungaria) și Ana Tomșa (15-7 cu Noemi Sipos – Ungaria) au fost tricolorele calificate în sferturile de finală, Natalia Constantin părăsind competiția după o lungă dispută cu maghiara Laura Eva Kozma, victorioasă cu 15-13.

Daria și Ana au pășit la braț și în semifinale, după succese obținute la maghiara Csenge Lehoczky (15-11 pentru Daria), respectiv la maghiara Izabella Ronaszeki (15-11 pentru Ana). În semifinale Daria Stănciulescu s-a impus în înfruntarea cu ucrainianca Makhlai-Shemiakina (15-10), Ana Tomșa nereușind să o întreacă pe Laura Eva Kozma, la care a cedat la limită, 14-15. În ultimul act, Daria Stănciulescu a dominat categoric meciul și a învins-o pe Kozma cu 15-8, cucerind medalia de aur.

Tot la Hajduhadhaz, în concursul masculin U15, Gabriel Popa și Albert Ștefan Baloi s-au calificat din grupe. Gabriel Popa a dispus în primul tur al tabloului de maghiarul Benedek Bagoly, cu 15-6, în timp ce Albert Ștefan Baloi l-a învins pe un alt maghiar, Marcell Vegh, cu 15-11. În 16-imi Popa a mers mai departe, în urma victoriei cu 15-14 din meciul cu ucrainianul Artem Melnyk, iar Baloi a pierdut cu 8-15 la Marton Varro (Ungaria). Gabriel Popa a părăsit concursul în optimi, învins de același Marton Varro, cu 15-13.

România a avut trei reprezentante.

Pe tabloul principal, Carina Denisa Belu a trecut de primul tur printr-o victorie la maghiara Kinga Kalmar (10-7). Julia Kurtinecz s-a calificat direct în optimi, unde a eliminat-o pe reprezentanta gazdelor, Csenge Szakvary, cu 10-5. Denisa Crișan a mers și ea în optimi după 10-2 cu maghiara Elena Vranik-Lang.

În optimi, Carina Denisa Belu a fost învinsă de ucrainianca Marta Hlynka (3-10); Julia Kurtinecz s-a calificat în sferturi după 10-5 în compania maghiarei Csenge Szakvary, același lucru reușindu-l Denisa Crișan – 10-4 la maghiara Lili Laskawy.

Sferturile de finală au fost cap de linie pentru fetele noastre. Julia Kurtinecz a pierdut greu (9-10) la localnica Zorka Somody, iar Denisa Crișan a fost întrecută cu 10-7 de o altă localnică, Eper Somfai. La final, Julia s-a clasat a 6-a, iar Denisa a fost a 7-a, Carina Denisa Belu încheind concursul pe poziția a 13-a.