Circuitul European al Cadeților – Istanbul – sabie, feminin individual

20 de sabrere tricolore au luat startul în concursul feminin individual al cadeților, de la Istanbul. Cinci dintre acestea nu au reușit să treacă de faza grupelor (Teodora Chicoș, Maria Năstase, Andreea Beatrice Adăniloaie, Alexandra Hehal și Maria Bădulescu).

Pentru tabloul preliminar de 128 s-au calificat Rebeca Tudorancea, eliminată însă în primul meci de către turcoaca Nehir Yildirim (4-15); Petra Pătrănoiu – scoasă din concurs după înfrângerea suferită cu Ceren Atalar (Turcia, 13-15); Teodora Oargă – care s-a calificat pentru tabloul de 64 după victoria cu 15-14 obținută în meciul cu bulgăroaica Sofia-Alexandra Medarska; Adriana Maria Geatara – succes cu 15-7 în fața gruzinei Ani Maisuradze și calificare pentru primul tur; Iulia Maria Păun – 15-14 cu Ayca Keles, din Turcia și Sofia Corlătescu – învingătoare cu 15-12 în partida cu Defne Utas (Turcia).

Direct pe tabloul principal au mers nouă fete: Alexandra Mitruș a învins-o în primul tur pe suedeza Emma Ohman, cu 15-9; Maria Alexe a dispus de localnica Duru Kirsirtli cu 15-5; Catinca Dumitru a ieșit victorioasă din meciul cu Lujain Alamawi, din Iordania (15-8); Rosemarie Benciu a avut un duel cu coechipiera sa Adriana Maria Geatara, venită din calificări, duel pe care l-a câștigat cu 15-3; Amalia Covaliu a trecut cu 15-13 de turcoaica Gul Ipek Oruncak; Anastasia Fusea a fost eliminată de către reprezentanta gazdelor, Dila Erdogan (14-15); Raisa Apostu a părăsit concursul în urma înfrângerii din meciul cu ucrainianca Izabella Grosul (10-15); Andreea Șerbănoiu și Patricia Popa au fost adversare în primul tur, iar victoria i-a revenit Andreei, cu 15-11.

În primul tur al tabloului principal au venit din calificări Teodora Oargă – învinsă însă de turcoaica Akya Gollu (15-14), Adriana Maria Geatara – eliminată de Rosemarie Benciu; Iulia Maria Păun – insucces în fața Antoniei Papatheodorou, din Grecia (12-15) și Sofia Corlătescu – care a pierdut cu 11-15 întâlnirea cu grecoaica Konstantin Kefala.

Șaisprezecimile au mai cernut și ele dintre sportivele tricolore. A fost, mai întâi duelul coechipierelor Maria Alexe – Alexandra Mitruș, adjudecat de Maria, cu 15-10. Au ieșit apoi din concurs și Rosemarie Benciu (12-15 cu turcoaica Gokce Sena Ustun), Amalia Covaliu (3-15 cu Nil Gungor, din Turcia) și Andreea Șerbănoiu (7-15 cu gruzina Alexandra Kuvaeva).

Alături de Maria Alexe, mai departe a mers și Catinca Dumitru (victorie cu 15-8 la uzbeka Lara Luisa Fernanda Herrera).

În optimi Maria Alexe a învins-o pe turcoaica Akya Gollu, cu 15-14, în timp ce Catinca Dumitru a pierdut la o altă reprezentantă a gazdelor, 10-15 cu Gokce Sena Ustun.

Sferturile au adus o nouă victorie pentru Maria Alexe, un 15-13 obținut greu în fața Alarei Cermen (Turcia), iar semifinala cu o altă turcoaica, Gokce Sena Ustun, a fost tranșată clar de către româncă, 15-11.

În ultimul act, Maria a avut-o ca adversară pe grecoaica Konstantina Kefala, în fața căreia a cedat cu 11-15, intrând astfel în posesia medaliei de argint.