Floretă, masculin, echipe

În primul tur al tabloului, România 1 (Sebastian Drăghici, Alexandru Macovei, Răzvan Nojea, Nicolas Pop) a fost învinsă cu 45-27 de Italia 4, după un meci pe care adversarii l-au dominat în totalitate.

România 2 (Matei Serghie, Pavel Sandu, Ștefan Adoch) a pierdut confruntarea cu Turcia 2, cu 17-45, iar România 3 (Mihnea Petrache, Mihnea Robănescu, Felix Dogariu, Darius Malekshahian) a cedat cu 28-45 în meciul cu Germania 2.

Floretă, feminin, individual

Din cele 13 floretiste tricolore care au luat startul la Budapesta, Iana Passima Manolache, Dalia Preda, Ingrid Miti Bikfalvi și Karina Liță nu au reușit să treacă de faza grupelor la concursul din capitala Ungariei.

În primul tur de pe tabloul preliminar de 256 au intrat Iulia Popescu (eliminată de Ryanne Leslie – SUA, cu 2-15), Enya Male (calificată mai departe după 15-7 cu Sofia Tellez Lucero, din Spania), Maria Teodorescu (calificată și ea în urma categoricei victorii din meciul cu ucrainianca Svitlana Kononykhina, 15-1), Karina Tal (învinsă de Petra Polonyi, din Ungaria, cu 15-4), Darra Cișmaș (scoasă din concurs de italianca Anna Arsie, cu 15-6), Paula Radu (învingătoare în confruntarea cu cehoaica Annabelle Roth, 15-13), Mara Neagu Culea (victorie cu poloneza Wiktoria Sorbian, 15-11), Catinca Polschi (eliminată de Maddalena Tsuchida, din Italia, cu 15-6).

Andreea Dincă s-a calificat direct în al doilea tur preliminar, pe care l-a trecut cu brio după succesul din meciul cu maghiara Szonja Badar, de care a dispus cu 15-13. Tot în acest tur, Enya Male a pierdut cu 4-15 la americanca Brianna Ho; Maria Teodorescu a fost eliminată de către rusoaica Serafima Belousova (12-15);  Paul Radu a fost învinsă de Aleksandra Taratunskaia (Rusia) cu 15-4; iar Mara Neagu Culea a cedat la Victoria Pevzner (SUA), cu 4-14

Andreea Dincă a fost, deci, singura sportivă tricoloră ajunsă pe tabloul principal. Ea s-a calificat apoi în 16-imi, după victoria cu 15-9 obținută în fața turcoaicei Sevval Cantenar, dar a pierdut, din păcate, la limită, în această fază a competiției, meciul cu rusoaica Maya Delikamova (14-15), ocupând la final poziția a 23-a.