În paralel cu întrecerea de floretă, la Budapesta a avut loc duminică și luni, 22 și 23 octombrie 2017, a doua etapă din Circuitul European de spadă cadeți masculin, la individual și pe echipe.
În capitala Ungariei au fost prezenți, pentru această probă, 280 de sportivi, iar 14 dintre ei au fost din România. Cei care au tras pentru țara noastră pe planșele de la Budapesta au fost următorii: Răzvan Crăciun (CS UNEFS), Dorel Dincă (CS UNEFS), Dan Dumitrescu (CS UNEFS), Darius Geamănu (LPS Craiova), Horia Nistor (CS Farul Constanța), Andrei Papp (CS Farul Constanța), Mihai Petre (CS UNEFS), Daniel Popa (CS Dinamo), Sebastian Popescu (LPS Craiova), Dinu Purcărea (CS Farul Constanța), David Statie (CSS Quarto), Tudor Surducan (CS Satu Mare), Cătălin Vitan (LPS Craiova), Tudor Zărnescu (CS UNEFS).
Luni, 23 octombrie 2017, a avut loc proba pe echipe. La start s-au prezentat 35 de formații, printre care și două ale României. La capătul întrecerii, România1 a terminat pe locul 17, iar România2 pe locul 25.
Rezultatele echipelor noastre au fost următoarele: tabloul de 64 – România1 – liber, România2 – liber; tabloul de 32 – România1 – Ungaria7 42-45, România2 – Estonia 38-44.
Componența celor două echipe ale României a fost:
România1: Răzvan Crăciun (CS UNEFS), Dorel Dincă (CS UNEFS), Mihai Petre (CS UNEFS), Daniel Popa (CS Dinamo);
România2: Dan Dumitrescu (CS UNEFS), David Statie (CSS Quarto), Tudor Zărnescu (CS UNEFS).
Podiumul probei de spadă cadeți masculin echipe de la Budapesta arată astfel: 1. Italia1, 2. Italia3, 3. Italia4.
Următoarea etapă din Circuitul European de spadă cadeți masculin, va avea loc la Klagenfurt, în perioada 28-29 octombrie 2017.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinilor români la Budapesta.