Sâmbătă, 14 martie, localitatea italiană Caserta a găzduit o nouă ediție a Cupei Europei la spadă feminin seniori echipe.
La startul concursului s-au prezentat 12 formații din Italia, Rusia, Anglia, Spania, România și Franța. Țara noastră a fost reprezentată de CSA Steaua. Câștigătoare de trei ori în ultimii șapte ani a acestei întreceri, în 2008, 2011 și 2012, CSA Steaua s-a prezentat la Caserta în următoarea formulă: Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Anca Măroiu.
După un concurs dificil, CSA Steaua s-a clasat la final pe locul 4. Parcursul formației pregătite de George Epurescu a fost următorul: grupe preliminare – 45-25 cu Valladolid (Spania) și 38-36 cu AS Bondy (Franța); tabloul de 16 – liber; tabloul de 8 – 35-23 cu Levallois (Franța); semifinale – 32-42 cu Russia FC (Rusia); finala mică – 28-32 cu ȚSKA Moscova (Rusia).
Concursul a fost câștigat de către Esercito (Italia), care a învins în finala mare pe Russia FC (Rusia), scor 45-41.
Rezultatele complete din grupele preliminare au fost următoarele:
grupe
Rezultatele complete de pe tabloul de 16 arată astfel:
tablou
Clasamentul complet la Cupei Europei la spadă feminine seniori echipe arată astfel:
clasament final
FOTO: Scherma Giannone Caserta

Ana Maria Branza sare coarda Ana Maria Branza
Branza cu Gherman la incalzire CSA Steaua echipa cu Dan Podeanu Podeanu, Maroiu, Gherman, Epurescu Simona Gherman Simona Pop fandeaza Simona Pop pe ganduri Simona Pop