Localitatea italiană Caserta a găzduit sâmbătă, 5 martie, o nouă ediție a Cupei Europei la spadă feminin. La acest concurs au participat unsprezece formații din întreaga Europă, după cum urmează: Clubul de Scrimă Moscova (Rusia), Clubul de Scrimă Levallois (Franța), Clubul de Scrimă Valladolid (Spania), CSA Steaua București (România), Clubul de Scrimă Linköpings (Suedia), Clubul de Scrimă Harrogate (Anglia), Clubul de Scrimă Basel (Elveția), Heidenheimer SC (Germania), CS Esercito (Italia), AS Pro Vercelli (Italia) și Aeronautica Militară (Italia).
Echipa CSA Steaua a fost formată în Italia din: Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Gherman, Simona Pop și Greta Vereș. Antrenori: Dan Podeanu și George Epurescu.
După un parcurs fără greșeală, CSA Steaua a reușit să câștige trofeul pentru a patra oară. Parcursul spadasinelor românce la Caserta a fost următorul: grupe – 45-13 cu Clubul de Scrimă Linköpings (Suedia) și 45-15 cu AS Pro Vercelli (Italia); tabloul de 8 – 45-33 cu Clubul de Scrimă Basel (Elveția); semifinale – 45-21 cu Aeronautica Militară (Italia); finala – 45-38 cu Clubul de Scrimă Moscova (Rusia).
CSA Steaua a mai câștigat Cupa Europei în 2008, 2011 și 2012.
FOTO: CSA Steaua
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans