Localitatea grecească Florina a găzduit sâmbătă și duminică, 17 și 18 octombrie, etapa a treia din acest sezon a Circuitului European de floretă cadeți masculin.
Concursul a avut loc atât la individual, cât și la echipe, iar la el s-au înscris 93 de sportivi din 12 țări. România a fost reprezentată la Florina de șapte sportivi, după cum urmează: Cristian Cândescu (CSA Steaua), Cristian Răzvan (CSA Steaua), Dragoș Iamandei (CSA Steaua), Alexandru Pîrva (CSA Steaua), Edwin Pop (CS Satu Mare), Silviu Roșu (CSA Steaua), Alexandru Sîrb (CSA Steaua).
La individual, cel mai bun rezultat a fost obținut de către Cristian Cândescu, care a ocupat locul întâi. Legitimat la CSA Steaua, Cristian a făcut un concurs perfect, iar imnul României s-a făcut auzit sâmbătă seara la Florina. Parcursul lui Cristian Cândescu în acest concurs a fost următorul: tabloul de 128 – liber; tabloul de 64 – 15-3 cu Nikola Milivojev (Serbia); tabloul de 32 – 15-5 cu Vladimir Peleksic (Serbia); tabloul de 16 – 15-7 cu Damianos Mavridis (Grecia); tabloul de 8 preliminar – 15-6 cu Apostolos Rafail Soulios (Grecia); tabloul de 8 final – 15-4 cu Stylianos Dimitrios Fatouros (Grecia); semifinale – 15-12 cu Sophus Landorph (Danemarca); finala – 15-11 cu Dominic de Almeida (Argentina).
Ceilalți floretiști din România au încheiat concursul individual de la Florina pe următoarele poziții: Silviu Roșu (CSA Steaua) – locul 14,  Alexandru Sîrb (CSA Steaua) – locul 16, Edwin Pop (CS Satu Mare) – locul 20, Dragoș Iamandei (CSA Steaua) – locul 32, Alexandru Pîrva (CSA Steaua) – locul 36, Cristian Răzvan (CSA Steaua) – locul 93.

România1 – locul 2 în proba pe echipe!

Duminică, în proba pe echipe, România1 a reușit să se claseze pe locul al doilea după următorul parcurs: tabloul de 32 – liber, tabloul de 16 – 45-26 cu A.O.X.A.2; tabloul de 8 – 45-30 cu Danemarca2; semifinale – 45-26 cu A.O.X.A.1; finală – 24-34 cu Danemarca1.
Echipa a doua a României s-a clasat la final pe locul 9. Componența celor două echipe ale României a fost următoarea:
România1: Cristian Cândescu, Sivliu Roșu, Alexandru Sîrb.
România2: Edwin Pop, Dragoș Iamandei, Alexandru Pârva.
Următoarea etapă, a patra, din Circuitul European de cadeți, la floretă masculin, va avea loc în perioada 7-8 noiembie, la Moedling (Austria).
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans