Toate cele patru floretiste tricolore au reușit să treacă peste faza grupelor. Karina Vasile – cu patru victorii, iar Emilia Corbu,  Andreea Dincă și Teodora Șofran cu cîte 3 victorii. Româncele s-au calificat direct pe tabloul principal, dar aici, în primul tur, trei dintre ele au cedat.  Emilia Corbu a pierdut la sud-coreeanca Jihee Park, cu 7-15 și a încheiat competiția pe poziția a 43-a. Andreea Dincă a cedat în fața Kristinei Petrova, din Ucraina, 5-15, ocupând locul 48 în clasamentul general, iar Teodora Șofran a fost întrecută de Celine Ji, din Coreea de Sud, 15-7, terminând a 55-a.

Singura floretistă tricoloră care a trecut în 16-imi a fost Karina Vasile, victorioasă în fața Varvarei Shafarostava (Belarus), cu 15-11. În turul următor Karina a cedat la canadianca Jessica Zi Jia Guo, 12-15. La final, ea a ocupat locul 26.

Doi din cei trei băieți care au luat startul în concursul masculin s-au calificat mai departe din faza grupelor, Ionuț Stoe fiind eliminat.

Alexandru Pîrva a trecut apoi de turul preliminar, după victoria cu 15-11 din meciul cu egipteanul Yahia Mady, și a intrat pe tabloul principal, de 64. Tot pe tabloul principal a ajuns și Alexandru Sîrb – care a dispus de polonezul Jakub Dolzycki (15-14).

În primul tur al tabloului principal, Alexandru Sîrb l-a eliminat pe croatul Borna Spoljar, cu 15-12, iar Alexandru Pîrva a pierdut la americanul Daniel Ashton (4-15). Sîrb a fost și el eliminat în 16-imi, când a cedat cu 11-15 în meciul cu polonezul Adam Podralski. În clasamentul general Alexandru Sîrb – a ocupat locul 31, Alexandru Pîrva – locul 59,  iar Ionuț Stoe – locul 118.

Credit foto: FIE