Floretă feminin, echipe și individual

Duminică, în concursul feminin s-au înscris 30 de echipe din 10 țări. România a participat cu o singură formație, alcătuită din Andreea Dincă, Paul Radu, Maria Teodorescu și Ingrid Miti Bikfalvi.

România a fost întrecută de către Israel 1 în 16-imi, adică în primul tur al tabloului principal. Tricolorele au cedat cu 42-45 un meci echilibrat, în care au și condus cu 35-33 după releul al șaptelea. Însă ultimele două relee au fost pierdute și adversarele s-au impus.

În turneul pentru locurile 9-16 echipa noastră a pierdut categoric în fața Rusiei 2, care a câștigat cu 45-22, apoi a reușit să se impună cu Franța 2 (45-26) pentru a juca în meciul pentru locurile 13-14. Și aici fetele noastre au obținut victoria, 45-32 cu Polonia 3, și România s-a clasat la final pe poziția a 13-a.

Cu o zi înainte, Andreea Dincă, Paul Radu, Maria Teodorescu, Ingrid Miti Bikfalvi, Mara Neagu Culea și Enya Male au participat în concursul individual al cadetelor. Toate cele șase românce au trecut de faza grupelor și au intrat pe tabloul preliminar.

Aici patru dintre ele s-au calificat pentru tabloul principal. Acestea au fost Paula Radu (15-4 cu Eva Engler, din Germania), Maria Teodorescu (15-11 la turcoaica Elif Su Ay), Andreea Dincă (15-4 cu o altă turcoaică, Filiz Ece Erdogan) și Ingrid Miti Bikfalvi (15-9 cu olandeza Talitha Sluman). Celelalte două sportive tricolore au fost eliminate în acest tur: Mara Neagu Culea (8-15 cu italianca Matilde Molinari, viitoarea câștigătoare a competiției) și Enya Male (7-15 în fața rusoaicei Kseniia Kravtsova).

În primul tur al tabloului principal Paula Radu a dispus de poloneza Nadia Jaszczolt, cu 15-11; Andreea Dincă a învins-o pe Maria Teodorescu (15-7), iar Ingrid Miti Bikfalvi a cedat cu 11-15 la Hanna Wojtas, din Polonia.

Andreea Dincă a reușit să treacă și de 16-imi, fază în care a eliminat-o pe franțuzoaica Garance Martin (15-14), însă Paula Radu a fost învinsă de rusoaica Liliana Golovina (3-15). Andreea s-a oprit și ea în optimi, acolo unde a cedat în fața unei alte reprezentante a Rusiei, Maya Delikamova, cu 11-15. La final, Andreea a ocupat locul 12 în clasamentul general, Paula Radu a încheiat pe 21, iar Ingrid Miti Bikfalvi pe 37.