Sâmbătă – feminin, individual

În concursul individual feminin, România a participat cu opt reprezentante: Alessandra Achimescu (ACS Stesial), Ioana Bucșa (CSA Steaua), Alexandra Drăgan (LPS Bihorul Oradea), Daria Hotca (CS Satu Mare), Andreea Muntean (LPS Bihorul Oradea), Laura Răilean (ACS Engarde), Emma Șonț (CSA Steaua) și Ana Tomșa (CS Satu Mare).

Ana Tomșa și Alexandra Drăgan au fost eliminate încă din faza grupelor, Alexandra neluând nici măcar startul în concurs.

Celelalte fete s-au calificat pe tabloul preliminar. Daria Hotca a întâlnit-o în primul tur pe cehoaica Adela Safranova și a pierdut cu 11-15; același lucru s-a întâmplat și în cazul Ioanei Bucșa, eliminată de către franțuzoaica Lana Tarin (3-15), dar și în cazul Laurei Răilean, învinsă greu de italianca Vittoria Cavani (14-15).

Emma Șonț a mers direct în turul al doilea preliminar și s-a calificat pe tabloul principal după victoria cu 15-13 obținută la elvețianca Anna Gabutti.

Andreea Muntean s-a calificat direct în turul secund al tabloului preliminar, unde a cedat cu 6-15 la italianca Francesca Vannina Chiara Pensa. Și Alessandra Achimescu a intrat direct în turul al doilea preliminar, dar aici a fost învinsă de lituaniana Anastasija Pylinova, cu 15-12.

Singura sportivă tricoloră intrată pe tabloul principal, Emma Șonț, a fost eliminată de ucrainianca Anna Maksymenko, la care a cedat cu 12-15.

Sâmbătă – masculin, echipe

În competiție au intrat 14 echipe din 8 țări, iar țara noastră a participat cu două echipe.

România 1 (Raul Tufan, Andrei Tudor Aparaschiței, George Petrache) a învins în primul tur pe Azerbaidjan cu 44-38, în timp ce România 2 (David Pădureanu, Ștefan Sita, Alexandru Ștefan Popescu) s-a impus la limită în fața Elveției 2 (45-44).

În sferturi, România 1 a reușit să dispună cu 45-40 de Rusia 2, într-un meci în care tricolorii au avut o revenire extraordinară după releul al cincilea. România 2 a cedat la prima echipă a Rusiei cu 22-45.

România 1 a întâlnit în semifinale Rusia 1 și a pierdut cu 34-45, cedând apoi și în meciul pentru medalia de bronz, 30-45 cu Germania, și încheind competiția pe poziția a patra.

România 2 a intrat în turneul pentru locurile 5-8. A pierdut primul meci, 32-45 cu Rusia 2 și a fost învinsă în meciul pentru locul 7, unde a cedat cu 20-45 în fața Norvegiei, clasându-se a opta.

Duminică – feminin, echipe

Într-un concurs cu 17 echipe din 10 țări, România (Andreea Muntean, Ana Tomșa, Emma Șonț, Daria Hotca) a piedut primul meci de pe tablou, 32-45 cu Italia 2, și a intrat în turneul pentru locurile 9-16. Aici a învins în prima partidă echipa Lituaniei (45-37), dar a cedat al doilea meci în fața Poloniei 1 (35-41). În ultimul meci, pentru locul 11, tricolorele au pierdut în fața Germaniei 1 (36-45).

Duminică – masculin, individual

În concursul individual, România s-a prezentat cu opt spadasini: Andrei Tudor Aparaschiței (CSA Steaua), Anton Cîmpan (CS Satu Mare), Marton Mezinger (CS Satu Mare), David Pădureanu (CSȘ 1 Constanța), George Petrache (CSA Steaua), Alexandru Ștefan Popescu (CS UNFES București), Ștefan Sita (CSȘ 1 Constanța) și Raul Tufan (LPS Bihorul Oradea).

Toți sportivii români au reușit să intre pe tabloul preliminar.

Anton Câmpan a intrat direct în turul secund al tabloului preliminar unde l-a învins pe francezul Pierre Kern cu 15-5. Ștefan Sita a urmat același traseu mergând pe tabloul principal după victoria din meciul cu germanul Anton Beskorovajnyi (12-11). Tot pe tabloul principal a pășit și Raul Tufan în urma succesului din meciul cu polonezul Augustyn Kapias (15-8). Marton Mezinger a urmat celor trei coechipieri și s-a calificat între primii 64 după ce l-a întrecut cu 15-11 pe elvețianul Paul Pfeiffer. George Petrache și David Pădureanu s-au întâlnit în turul al doilea preliminar, George impunându-se cu 15-12.

Andrei Tudor Aparaschiței a părăsit concursul în turul al doilea preliminar, unde a cedat cu 11-15 la germanul Jann-Rouven Schmidt.

Alexandru Ștefan Popescu l-a învine în primul tur preliminar pe francezul Clemenet Loic Feral (15-12), însă a cedat în turul secund la polonezul Pawel Klytta, care s-a impus la limită, cu 15-14.

Pe tabloul principal, Anton Cîmpan a cedat în fața italianului Matteo Galassi (9-15).  Același lucru s-a întâmplat și în cazurile lui Ștefan Sita (1-15 cu norvegianul Aleksander Malvik); Marton Mezinger (12-15 cu italianul Lucio Puliti) și George Petrache (13-15 cu rusul Fedor Khaperskiy).

În schimb Raul Tufan s-a calificat în 16-imi după ce l-a învins pe belgianul Herve Colling, cu 15-14, însă a părăsit concursul în această fază, după ce a cedat în meciul cu italianul Marco Francesco Locatelli (12-15). La final, Tufan s-a clasat pe locul 32.