Sala de scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare găzduiește de vineri și până duminică, în perioada 4-6 mai 2018, ediția 2018 a Campionatului Național de spadă seniori masculin. Concursul va reuni la start spadasini de la toate cluburile de profil din țară, care vor concura la individual și pe echipe.
Vineri, 5 mai 2018, de la ora 9:00 s-a dat startul în proba individuală. La start s-au prezentat 50 de sportivi de la toate cluburile de profil din țară. Se va trage un tur de grupe preliminare, iar apoi toți sportivii vor ajunge pe un talbou incomplet de 64, de eliminări directe.
La festivitatea de deschidere a competiției a fost prezentă și doamna Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului. Aflată în vizită de lucru în nord-vestul țării, doamna Ioana Bran a oficiat deschiderea concursului și a adresat câteva cuvinte oficialilor, sportivilor, antrenorilor și tuturor celor prezenți la sala de scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare. Au fost de asemenea prezenți la evenimentul de azi dimineață campioana olimpică de la Rio, Simona Pop, oficiali din conducerea cluburilor CS și CSM Satu Mare, dar și din cadrul Direcției de Tineret și Sport a Județului Satu Mare.
Doamna ministru Ioana Bran s-a afla astfel pentru a doua oară în mijlocul scrimei românești. În luna februarie a acestui an, tot în orașul de pe Someș, ministrul Tineretului și Sportului a luat parte la Cupa Satu Mare-Memorial „Ecaterina Stahl” – etapă din Circuitul European de cadeți, la floretă feminin.
În 2017, podiumul probei individuale a Campionatului Național de spadă seniori masculin a arătat astfel: 1. Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare), 2. Mario Persu (CSU Craiova), 3. Tatian Bolboceanu (CSU Craiova) și Andrei Timoce (CSM Satu Mare).
Programul celor trei zile de concurs de la Satu Mare este următorul:
VINERI, 4 MAI 2018
Ora 9:00 – proba individuală;
SÂMBĂTĂ, 5 MAI 2018
Ora 9:00 – primele dueluri din proba pe echipe;
DUMINICĂ, 6 MAI 2018
Ora 9:00 – ultimele dueluri din proba pe echipe și premierea.
GALERIE FOTO de la Campionatul Național de spadă seniori masculin de la Satu Mare, ediția 2018, puteți vedea AICI.
Nu uitați să urmăriți Federația Română de Scrimă pe următoarele conturi de socializare:
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
YOUTUBE