Congresul FIE de la Lausanne a stabilit noua conducere a Federației Internaționale. Președinte reales, pentru următorii 3 ani, este Alisher Usmanov (Rusia). Acesta se află la al patrulea mandat în fruntea Federației. Fost sabrer, Usmanov a fost ales președinte FIE în 2008, fiind apoi reales în 2012, 2016 și, acum, în 2021.

La ședința de alegeri a participat și președintele CIO, Thomas Bach care l-a felicitat pe Usmanov pentru modul în care s-a dezvoltat scrima la nivel mondial sub mandatele sale.

Patru români au fost aleși în Comisiile FIE. Astfel, Marius Florea, președinte al Federației Române de Scrimă, a fost votat pentru Comisia de Arbitraj; Roxana Scarlat-Bârlădeanu va face parte din Comisia de Regulament; Oana Ionescu e membră a Comisiei Juridice; Marius Bârlădeanu a fost ales în Consiliul de Disciplină.

Au fost și momente emoționante pentru România, mai ales pentru doamna Ana Pascu, la Congresul FIE!

Ana Pascu, vicepreședinte FIE, s-a retras după 37 de ani din conducerea Federației Internaționale și a primit o medalie în semn de recunoaștere a contribuției sale la dezvoltarea acestei discipline. De la președintele Alisher Usmanov la membrii Comitetului Executiv și până la reprezentanții federațiilor aflați la Congresul FIE de la Lausanne, toată lumea i-a mulțumit doamnei Pascu. A făcut-o și președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, prezent la eveniment.

Ana Pascu a condus Federația Română de Scrimă între anii 1982 și 2013, record de longevitate în România, timp în care s-au cucerit 134 de medalii: 9 la Jocurile Olimpice, 57 la Campionatele Mondiale și 68 la Campionatele Europene.

La nivel internațional, Ana Pascu a fost membră a Comisiei de Regulament FIE, între 1984-1988, a Comisiei de Arbitraj FIE, între 1988-1996, a Comitetului Executiv FIE, între 1996-2004 și vicepreședinte FIE, între 2004-2021.

Felicitări, doamna Ana! Mulțumim, pentru fiecare clipă dedicată scrimei și Familiei Scrimei!