27 aprilie 2018 este o zi importantă în istoria Federației Române de Scrimă. Singura federație medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, își alege azi noul președinte.
Pentru funcția de președinte candidează Ioana Ionescu – fostă floretistă, de profesie jurist, vicepreședinte al Federației Române de Scrimă și membu în Comisia juridică a Federației Internaționale de Scrimă, Loredana Dinu – campioană olimpică, mondială și europeană la spadă, în prezent membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Scrimă, membru în Comisia de Promovare și Marketig a Confederației Europene de Scrimă și agent de presă în cadrul Ministerului de Interne, și Marius Florea – actualul secretar general al Federației Române de Scrimă și unul dintre cei mai buni arbitri de sabie din lume.
Postul numărul 1 al Federației Române de Scrimă a rămas vacant din ianuarie 2018, când fostul președinte, Laura Cârlescu Badea și-a dat demisia din cauza unor probleme de sănătate după numai zece luni în fruntea forului.
Noul președinte al Federației Române de Scrimă va fi ales prin vot secret.
Evenimentul va avea loc de la ora 10:00, la sediul Federației Române de Scrimă din strada Aviator Popa Marin Nr. 2.