Tricolorii nu au avut o zi foarte bună astăzi, la Plovdiv. La floretă feminin, trei fete din patru s-au calificat pe tabloul principal, singura care nu a trecut de grupe fiind Emilia Corbu.

Mălina Călugăreanu s-a clasat cel mai bine dintre românce, terminând pe locul 12 după ce a trecut în primul meci de pe tabloul de 32 de Alexandra Sunduchkova (12-11), însă a fost eliminată în optimi de Kim Kirschen (Germania), cu 13-9.

Ana Boldor și Maria Boldor au părăsit competiția din primul tur al tabloului principal. Maria Boldor a fost eliminată de către rusoaica Marta Martyanova, cu 12-10, și a ocupat locul 21, iar Ana Boldor a fost învinsă de către Csilla Kokai (Ungaria), cu 6-15, încheind pe locul 31.

La spadă masculin, din cei patru români prezenți în concurs doar Claudiu Marian Pavel nu a trecut de faza grupelor. Adrian Dabija a fost eliminat în 16-imi de către germanul Tobias Weckerle, cu scorul de 14-15, terminând pe locul 18. Mihail Oprea a părăsit tabloul principal după primul tur, 9-15 cu maghiarul Balint Bakos, iar Darius Geamănu a fost eliminat în primul tur de către germanul Rico Braun, cu 15-8. Ambii s-au clasat la egalitate, pe locul 58.

Foto: EFC/Bizzi Team