Campionatele Europene U23 – Plovdiv 2019 – sabie masculin

Patru sabreri tricolori înscriși în concurs, patru prezențe românești pe tabloul principal al concursului individual de sabie de la Plovdiv.

Codrin Cozmuleanu a trecut în primul tur de spaniolul Oriol Farre, cu 15-7, însă a fost eliminat în 16-imi de maghiarul Balint Kossuth, în fața căruia a cedat cu scorul de 6-15.

Același traeu l-a urmat și Matei Cidu. El l-a învins în primul tur pe belarusul Maksim Pinchuk, cu 15-10, dar a fost scos din concurs de către rusul Anatoliy Kostenko, viitorul campion european, care l-a întrecut cu 15-7.

Paul Ursachi a trecut în 16-imi de Oleksandr Karakai (Ucraina), cu 15-14, dar, în optimi, Paul s-a confruntat cu coechipierul său, George Dragomir, care s-a impus cu 15-9.

De altfel traseul lui George Dragomir a fost unul fulminant: șase victorii din șase în grupă, succes facil în 16-imi cu polonezul Piotr Szczepanik (15-6) și victorie în optimi la Paul Ursachi (15-9). În sferturi, triumful cu 15-13 din fața germanului Lorenz Kempf i-a asigurat românului o medalie, care, din păcate, a rămas doar cea de bronz, George fiind învins în semifinale de italianul Leonardo Dreossi (12-15).

La final Paul Ursachi s-a clasat al 14-lea, Matei Cidu a ocupat poziția 30, iar Codrin Cozmuleanu a încheiat pe locul 31.

Foto: EFC/Bizzi Team